weby pro nejsevernější čechy

Zveme za kulturou a tak podobně

Pondělí v plném proudu, tentokrát začalo pro někoho opravdu brzy. Nejvyšší čas se rozhlédnout, co kdy kde kdo dává dalšího. Tou nejočekávanější událostí je v pondělí 13. ledna 2014 dozajista celostátně propírané rumburské zastupitelstvo, které pro zvědavce bude monitorovat řada médií včetně našich zpravodajů. Já raději půjdu do varnsdorfské knihovny na vernisáž výstavy Fotorok 2014, nechat si i letos vynadat, že nikdo z naší rodiny zase nepřispěl svými výtvory…

V úterý 14. ledna 2014 je další vernisáž fotovýstavy, ovšem ze zmatečného plakátu, který je k dispozici, těžko pochopíte souvislosti. Takže pokud vás tvorba Jiřího Šimánka zajímá, zamiřte v 17:00 do grafického kabinetu v knihovně v Rumburku, má to být tam.

Ve středu 15. ledna 2014 vyrazím načerpat inspiraci na další procházky a výlety do Krásné Lípy, kde v Křinickém pivovaru bude pan Rak poprvé vyprávět o zapomenutých místech Českosaského Švýcarska a Lužických hor. Jestli naši mládežníci vyrazí do rumburské Střelnice na Divadlo Bez zábradlí, nemám v tuto chvíli zpráv.

A čtvrtek 16. ledna 2014 máme v našem kalendáři úplně volno, takže to by se hodilo navštívit třeba zámek ve Šluknově, kde je na zatím neznámou dobu (minimálně ale do konce března) zapůjčena putovní expozice „Zámecká zbrojnice.“

Pokud víte víc, dejte nám vědět. A pokud možno včas. Když už akce proběhla, těžko na ní někoho pozveme či tam vyrazíme fotit.