weby pro nejsevernější čechy

Vítejte v Absurdistánu,za malými Opičími horami v místě zvaném Švábovo…[rumburské okénko]

Je 13. ledna 2014, skončilo městské zastupitelstvo a naše město je opět ve vysílání TV NOVA. V nedalekém Filipově se tento den roku 1866 udál zázrak. Ten, kdo očekával, že se nějaký zázrak uskuteční třeba i u nás v Rumburku, dostal dnes opět studenou sprchu. Abych řekla pravdu, spíše jsem si připadala jako použitý toaletní papír, který prošel velkou stranou zastupitelů.
Nemám na mysli všech 23 řádně zvolených či oněch 20 zúčastěných… Bohužel, pana Švába nepustily patřičné vazební orgány,
no a soudě z veselého záznamu na youtube.com. „holky přece poslali na hory!“
Mluvím o jedenácti, kteří vždy společně s místostarostou tvořili skupinu 12 Apoštolů, proti nimž zbývající opozice neměla, nemá a nebude mít šanci něco prosadit. Ptáte se, jak je možné, že při hlasování pro odvolání místostarosty bylo 9 zastupitelů pro, 8 zastupitelů bylo proti odvolání a 3 se raději zdrželi hlasování. Inu i my máme zřejmě své „Rumburáky Melčáky“ nebo ty, kteří prostě nevědí.
Viděli jsme demokratické principy v přímém přenosu, ještě že jsme my= občané nebyli deklasováni na úroveň městské lůzy, která si do DK přišla vyřídit účty, jak jsem měla možnost zaregistrovat na veřejných sítích.
I přes prohru, je to naše malé občanské a morální vítězství.
Děkuji všem, kteří přišli a vystoupili, aby podpořili tu či onu stranu.
Děkuji všem, kteří se nebáli a podepsali petici – mimochodem všechny body, ke kterým jsme diskutovali (odvolání starosty, místostarosty aj.) jsou opět v naší = vaší petici a tzn. že se musí projednat znovu.
Děkuji všem slušným účastníkům výletu do našeho malého Absurdistánu a těším se zase při další cestě za hranice demokracie na viděnou.
PS. Mohl by mi, prosím, někdo sdělit, na koho tam čekali kamarádi ze silné roty, která prováděla pravidelné přesuny do vedlejší místnosti :)
Jeden z nich byl tak hodný a připsal nám do petice, že jsme banda sráčů. Tímto mu děkuji, akorát se měl podepsat…