weby pro nejsevernější čechy

GymBreak, již třetí půlrok na rumburském gymnáziu

(Školní) televize zabere vždy mnoho času. Chce to kameramany, moderátory, scénáristy i dobrovolníky, kteří všechen materiál připraví a natočí, potom sestříhají a připraví do finální podoby. Rumburské gymnázium už druhým rokem takovou relaci realizuje pod názvem GymBreak, všechny díly jsou následně umisťovány na kanál Youtube. To všechno se zatím daří poměrně úspěšně. Mimochodem v tomto článku naleznete nový díl nepovedených záběrů! V lednu letošního roku (2014) vyšel již šestý díl.

Model, který tvůrci zvolili, je „vysílání“ ze studia, ze kterého se pouští jednotlivé reportáže. Jsou to tedy vlastně zprávy, tak jak je znáte ze všech televizí. Reportáže jsou rozmanité – události na škole, ankety, osobnosti na gymnáziu a připravují se stále a stále nové. Letošní a zatím poslední novinkou byl novoroční projev paní ředitelky Laubrové. Minulý rok se realizovaly čtyři díly, letos vyšly prozatím dva, snaha je vydat nový díl každý druhý měsíc.

V průběhu dne otevřených dveří gymnázia bylo vysílání „otevřené“.Z místnosti se studiem se živě promítalo do vedlejší chodby a navíc si mohl každý, kdo měl kuráž, zkusit říci pár vět do kamery a vyzkoušet si tak roli moderátora.Pod článek přikládáme video s nejlepšími pokusy.

Na letošní rok je tu určitý příslib financí, které by měl pomoci školní televizi dále rozvíjet. Současná technika by potřebovala trochu rozšířit, aby práce mohla být kvalitnější i zábavnější jak pro diváky, tak pro samotné aktéry. Začalo se také vysílat nejen v aule školy, kde pravidelně probíhá premiéra, ale i Na Kopečku v Rumburku. Zdejší čajovna nabídla možnost promítání a tým GymBreaku se této šance na zviditelnění tvorby chytil. Zároveň lze pochopitelně všechny díly najít na internetu.

Jsou tu samozřejmě i problémy, které zasahují samotný tým televize. Zájemců o práci na projektu bylo zpočátku mnoho, ale zjištění, že je to hlavně mnoho práce, mnoho adeptů odradilo.
Silní jedinci zůstávají a vy se můžete těšit na nový díl už na začátku března.

Ostatní videa GymBreak najdete tady—>

Někdy se při natáčení najdou převelice úsměvné chvíle. Exluzivní internetovou premiéru si na našem webu odbyde třetí díl nepovedených záběrů!

Za školní televizi formálně zodpovídá pan Lukáš Melichar, vyučující, šéfredaktorem je Petr Číla, student třetího ročníku gymnázia.