weby pro nejsevernější čechy

Rumburským útulkům pomohli gymnazisté

Vánoční jarmark na zdejším gymnáziu pomohl dobré věci. Pár dní před Štědrým dnem pořádalo Gymnázium Rumburk jarmark. Při něm se nabízelo zboží, které sami studenti a učitelé věnovali právě pro tento účel. Pak se také vyráběly vánoční věnce a jiné drobné ozdoby. Za menší peníz si mohl jakoukoliv věc zakoupit kdokoliv ze školy a přispět tím na místní útulky. V pondělí (20. 1.) a středu (22. 1.) byli vysláni zástupci studentů, aby vybrané peníze z prodeje drobností na gymnáziu předali dvou útulkům v Rumburku.

Kočičí mikroazyl „Konečně šťastný domov“ pod správou paní Honsů byl obdarován částkou 2000,- Kč, která tvoří právě půlku z celkově vybrané sumy. V péči Honsů se momentálně nachází třicet šest opuštěných koček, které měsíčně spotřebují okolo patnácti kilogramů granulí, což přijde zhruba na pět tisíc korun. Dále jsou tu náklady na údržbu, kastraci, léčby a podobně. Bez pomoci města a mnoha a mnoha dobrodinců by tento azyl fungovat nemohl.

Další 2000,- Kč putovaly do „Záchytných kotců Města Rumburk“. Tam se pod záštitou města shromažďují kočky a psi bez domova. Darovaná částka půjde v tomto případě převážně na krmivo, v případě mikroazylu se koruny využijí na proplacení kastrace.

Tímto jménem obou zařízení mnohokráte děkuji všem lidem, kteří se v této ocenění hodné gymnaziální záležitosti angažovali.