weby pro nejsevernější čechy

Musíme zlepšit obranu, říká Frťala, problém je i v proměňování šancí

Naposledy rozstříleli Chomutov pěti góly, nyní se chystají na sobotní zápas v Mostu. Fotbalisté FK Varnsdorf prožívají úspěšnou zimní přípravu, kdy své soupeře přehrávají v přípravných utkáních vysokým rozdílem. Samozřejmě také tvrdě trénují v zimních podmínkách.
S týmem se připravuje několik nových tváří, jde například o navrátilce Ladislava Martana z hostování na Slovácku. Navštívili jsme jejich trénink na umělé trávě v domácí Kotlině, kde se v několika stupních pod nulou rozcvičovalo okolo dvaceti hráčů.

Začíná se klasicky protažením a různými protahovacími cviky. Dále přišlo na řadu švihadlo a několik typů rozběhávací části. Ke konci se vyndaly míče a hurá na rychlý fotbálek. Hráči byli v pohodové vtipné náladě, sebevědomím ale už trochu v první lize.

Varnsdorfské čeká ještě mnoho přípravných mačů, na domácí půdě by z nich měli odehrát jen jeden. Jde o zápas s OFC Neugersdorf od 14:00 dne 23. 2. První zápas jarní části soutěže je prozatím plánován s Českými Budějovicemi 8. 3., v dalším kole přivítají na domácí půdě FK Viktorii Žižkov. Nutno připomenout, že Varnsdorf je přes zimu s 29 body na třetí příče, takže na druhé postupové místo mu schází pouhé tři body.

Trenér Zdeňko Frťala na případný postup pohlíží s respektem: „Nepojmenovával bych postup do první ligy jako jasný cíl, protože my jsme v pozici, kdy máme postupové příčky opravdu nadohled, ale že by to byl jasný cíl, o tom tu nepadlo ani slovo.“

Přípravná utkání jsou pro Frťalu doposud pozitivní: „Zatím se nám utkání daří zvládat výsledkově, protože střílíme hodně branek, ale teď máme před sebou sérii těžších soupeřů, takže následující týmy nás prověří víc.“ Chyby jsou podle něj především v obraně. „Pořád je na čem pracovat, my máme problémy v proměňování šancí, i když výsledkově to tak nevypadá. Soupeři si ale dokáží proti nám vytvářet mnoho příležitostí, takže musíme zlepšit obranou fázi,“ dodává.