weby pro nejsevernější čechy

Ke kořenům s Větrníkem

Po loňské bezvadné zkušenosti s jarní celostátní kampaní Sítě mateřských center s názvem Křídla a kořeny naší rodiny, do které se úspěšně zapojil i rumburský Větrník a byl během ní vyhodnocen mezi deseti nejlepšími mateřskými centry z celé republiky, se naše MC rozhodlo do této celostátní akce zapojit i v roce 2014. Letošní kampaň však bude mít průběh trochu jiný – bude totiž celoroční a je příspěvkem k 20. výročí Mezinárodního roku rodiny vyhlášeným OSN. Tisková zpráva Sítě MC:

Kromě cílů uvedených v tiskové zprávě Sítě MC by Větrník prostřednictvím této kampaně rád navázal na loňský, mimořádně úspěšný rok, a chtěl posunout svůj pozitivní vliv na rozvoj prorodinných služeb v našem regionu zase o kousek dál. A to především směrem k posilování významu rodiny a mezigeneračních vztahů. Proto jsme v každém měsíci v průběhu roku vybrali témata propojující naše tradiční akce s významnými dny a událostmi, které budou důmyslně zaměřeny na celou rodinu. Rodiny s dětmi se tak mohou těšit nejen na své oblíbené větrníkové akce jakou je oslava Dne matek, MDD v Loretě či Cesta za pokladem u příležitosti Mezinárodního dne rodiny, ale i na novinky, jako například únorový Týden manželství či dubnový Den dětské knihy. Těšíme se také na opakování červnové akce Táta dneska frčí spojenou s atletickým závodem. Velikou výzvou nám pak bude říjnový Mezinárodní den seniorů, kterým bychom rádi poděkovali za lásku a péči našich babiček a dědečků. O konkrétní podobě připravovaných programů i celoroční kampani ale podrobně informujeme na našich webových stránkách www.vetrnik-rumburk.wbs.cz .

V jakém rozsahu a zda vůbec bude mateřské centrum Větrník moci své plány realizovat však stále závisí na míře podpory jeho činnosti v roce 2014 jak ze strany Ministerstva práce a sociálních věcí, tak ze strany města Rumburk. Tato skutečnost se ukáže na přelomu měsíce února a března. Držte nám proto palce a zůstávejte našimi příznivci i nadále. Jsme tu totiž právě pro vás.

Váš Větrník

S přáním pěkných dnů

Andrea Semerádová

koordinátor