weby pro nejsevernější čechy

Odpoledne s Lakrimáčkem

Tančírna Balahala ve středu 12.6.2024 opět po roce přivítala dva oblíbené herce z Divadelního klubu Jirásek z České Lípy Václava Klapku a Vlaďku Zborníkovou.

Tentokrát diváci uviděli premiéru jejich nového představení Odpoledne s Lakrimáčkem, jehož autorem, režisérem i samotným hlavním hrdinou je Václav Klapka.

Příběh dvou lidí, dvou herců, kteří pomalu odcházejí nejen ze scény divadelní a profesní, ale i ze scény svých životů je bilancováním vlastního života, hodnocením vztahů s životními partnery a svými dětmi, a reflexe osobních životních chyb, které v konečném důsledku vedou k zhroucení těchto vztahů a k nenávratným škodám a citovým ztrátám.

Přestože se jednalo o první uvedení tohoto díla, a ještě v nedivadelních podmínkách, které tančírna Balahala nabízí, byl výkon obou herců tak silný a osobitý, že v divácích rozehrál celou řadu hluboko ukrytých emocí, bolestných vzpomínek, skrytých křivd a zapomenutých vin.

Smích i slzy, bolest i naději, to si divák po představení s sebou odnášel domů.

Vlaďka Zborníková i Václav Klapka jsou v tančírně Balahala vždy vítáni s otevřenou náručí. Na jejich představení z předchozích let Tanga pro Ježíška nebo Prst Jacka Polocka rumburští diváci nezapomněli, ale jejich poslední divadelní kus Odpoledne s Lakrimáčkem v divácích zanechal asi ten nejsilnější dojem.

Tagy