weby pro nejsevernější čechy

Vyhrajte knihu z nakladatelství Paseka [Americká soda]

Z výletu do hlavního města jsem přivezl speciální zásilku knih, kterou našim čtenářům věnovalo nakladatelství Paseka, jako humanitární pomoc pro oblast úplně vyloučenou.Dneska tedy začínáme útlou knížečkou Americká soda. Jedná se o výběr fejetonů z časopisu Reflex, které pravidelně píše Steve Fisher, takovej amík, kterej se rozhodl žít v Čechách a konání svých nových spoluobčanů komentovat a to tak, že nás vůbec nešetří. Hledal jsem na netu nějakou zasvěcenou recenzi, kterou bych vám Stevovo psaní trochu přiblížil, ale bohužel nic dostatečně obsáhlého jsem nenašel, musíte se tedy spolehnout na moje mínění, že je to fakt prča; musím to vědět, protože to musím každý týden číst, protože k jednotlivým kouskům musím každý týden nakreslit nejméně jeden obrázek.

Dál vás můžu odkázat na jeden článeček, který jsme už téhle knize věnovali a kde je také jedna audio ukázka, takže, když si kliknete, číst se s tím tak úplně nemusíte.

V tom shora zmíněném textíku vyzdvihuju také zásluhu překladatele knihy Jana Valešky a tady bych ještě rád zmínil zásluhu Petra Šabacha, který Steve jako správný spisovatelský talentscout našel a vydavatelství Paseka doporučil.

U téhle knihu mám ještě to štěstí, že jsem mohl několikrát s autorem pít alkoholické nápoje a besedovat o literatuře, o tom co četl a co ho inspirovalo. Dostali jsme se tak i k autorovi knihy Muž ve středním věku na létající hrazdě, kterou máme oba moc rádi. A co vy? Anebo víte alespoň kdo ji napsal? Napište a vyhrajte Americkou sodu …

{module americka_soda}

(Soutěž končí na první jarní den, 21/3/2014)

Aktuální nabídku knih z nakladatelství Paseka najdete tady–>