weby pro nejsevernější čechy

MUDr. Jan Hnízdil besedoval ve varnsdorfském divadle

Ve čtvrtek 20. února do našeho města zavítal MUDr. Jan Hnízdil, aby pobesedoval s místními o zdraví těla i duše. Za jeho pozvání patří dík Janu Novotovi a jeho přátelům z Klubu otužilců Varnsdorf. Původně měl být večer uskutečněn v aule varnsdorfského gymnázia, ale pro velký zájem se musel přesunout do divadla. Tím byl překvapen i sám doktor Hnízdil. Když zjistil, že kvůli němu měl být vypraven také speciální svozový autobus z výběžku, dokonce se dle svých slov poněkud zděsil. Samozřejmě v dobrém slova smyslu.

V první hodině besedy pan Hnízdil vyprávěl historky z praxe a nastínil své životní osudy, které ho přivedly právě k psychosomatické medicíně. Neměl ani nemá to vždy jednoduché. Systém našeho zdravotnictví není zrovna příznivý k tomuto typu léčby a mimo to mu život zkomplikovali nepoctivci, kvůli kterým se zdrželo otevření jeho vlastní kliniky „Hnízdo zdraví“. I tak, kdo by rád využil služeb doktora Hnízdila, nechť se objedná co nejdříve, neboť termíny jsou už dlouho dopředu obsazené.

Druhá část patřila dotazům obecenstva. Dostalo se jen na několik z nich, protože odpovědi na ně byly dosti obsáhlé. Pan Hnízdil upozornil posluchače, že při jeho systému léčby musí znát pacientův životní příběh. Proto se také při besedě nevěnoval dotazům na konkrétní obtíže. I tak z večera nakonec lidé odcházeli s úsměvem a vládla mezi nimi příjemná přátelská atmosféra, kterou pan doktor navodil svým laskavým projevem. V našem rozbouřeném kraji jen více takových pěkných setkání.

Pokud jste se na besedu nedostali, můžete získat záznam pořízený Miroslavem Drančákem prostřednictvím e-mailu miroslav.drancak@gmail.com.

Jezinka Alenka