weby pro nejsevernější čechy

Větrník bude!

Před nedávnem jsme veřejně vyjádřili obavu z blízké budoucnosti Mateřského centra Větrník, jelikož jsme netušili, jak dopadne dotační řízení MPSV na podporu činnosti nestátních neziskových organizací v roce 2014, kam jsme podali svou žádosti i letos. Úspěch v tomto řízení je pro činnost našeho centra totiž zásadní. Vloni jsme díky podpoře MPSV mohli zachovat každodenní provoz centra a nabídnout rodičům s dětmi prozatím nejvíce aktivit ve své historii. Dosáhli jsme také největších úspěchů. V rámci celorepublikové  jarní kampaně Sítě mateřských center jsme byli vyhlášeni mezi deseti nejlepšími centry v zemi, podařilo se nám nejen udržet ale i výrazně rozšířit stálou klientelu, a také posunout spolupráci s městem Rumburk a Ústeckým krajem. Rádi bychom proto v tomto trendu pokračovali i dále. Jenomže …

… výsledek dotačního řízení MPSV není znám ani dnes.

Protože však nechceme nic nechávat náhodě, rozhodli jsme se podat  žádost o podporu naší činnosti vytvořením pracovního místa také na Úřadu práce v Rumburku.  A dnes vám již můžeme s radostí oznámit, že této žádosti bylo vyhověno! Díky tomu je činnost mateřského centra Větrník zajištěna až do konce února 2015. Ivona Kubová se vám proto bude moci dále věnovat v obvyklém rozsahu, s veškerou péčí a nasazením jí vlastním. Realizace programů plánovaného projektu Lepšími rodiči s Větrníkem však dále závisí na konečném rozhodnutí MPSV. 

Nepřestávejte nám proto držet palce! Především díky dobré spolupráci a dostatečné podpoře se nám podaří udržet tak vysoko nastavenou laťku, naplňovat vytyčené cíle a dále organizovat oblíbené akce, jakou byl třeba i únorový Maškarní rej pro nejmenší. Přítomnost více než 60 spokojených bytostí, ať už těch pohádkových či obyčejných, je Větrníku důkazem, že stojí za to se pořádně otáčet dál.

Andrea Semerádová

Mateřské centrum Větrník v Rumburku – Březen 2014 

Dopolední program v týdnu od 03. – 06. 03. 2014

MDŽ ve Větrníku – Vyrábíme kytičky pro maminky, babičky i tety.  Je přece milé si vzpomenout…

Pondělí 10. 03. 2014 – od 10:00 hodin

Alergická rýma u dětí – Beseda na stále žhavé téma – RÝMA. Tentokrát ta alergická. Pro každého z účastníků máme připraven dárek.

Středa 12. 03. 2014 – od 10:00 hodin

Platební karty – Pokračování nového vzdělávacího programu pro rodiče z oblasti finanční gramotnosti, který probíhá ve dvou blocích: „Rodinný rozpočet“ a „Pojmy finanční gramotnosti“. O financích a hospodaření si s Ing. Helenou Knajflovou povídáme tentokrát ve středu dopoledne – a to 1x za 14 dnů.

Pátek 14. 03. 2014 – od 15:30 hodin

Odpolední dílna – Vítání jara – Odpolední dílna s jarní tématikou – maličkosti, které v nás probudí nadcházející jaro.

Úterý 18. 03. 2014 – Dopolední program

Vodní svět – V souvislosti s blížícím se dubnovým Dnem Země jsme ve spolupráci s Janou Tadičovou připravili pro rodiče s nejmenšími dětmi program o sladkovodní a mořské fauně. Připomeneme si tak význam vody pro život na Zemi a její nedocenitelnou vzácnost. Můžete se těšit na tematické soutěže a odměny pro každého.

Středa 26. 03. 2014 – od 10:00 hodin

Rodinné finance – pravidelné rodinné výdaje – Třetí díl seriálu Rodinný rozpočet – dalšího bloku z programu o financích a hospodaření.

Každá středa odpoledne od 15:00 hodin

Háčkovaný Větrník

Odpolední setkávání s háčky a přízemi pod odborným vedením Denisy Dvořákové

Každý pátek dopoledne od 10:30 hodin

Plavání s Větrníkem

Společná hodinka plavání s rodiči a jejich maličkými dětmi v rumburském bazénu

Každý pátek odpoledne od 15:00 hodin

Cvičení s Větrníkem

Hodinka dovádění s malými dětmi a jejich rodiči pod vedením Mgr. Terezy Masopustové v tělocvičně ZUŠ U Nemocnice

Potravina na měsíc březen: mrkev na všechny způsoby!

Těšíme se na naše věrné rodiče a rádi uvítáme i ty nové!

Obzvláště rádi pak přivítáme aktivní maminky, které mají odvahu a chuť v MC realizovat své nápady a mají zájem zařadit je do našeho programu.

VÍTE TAKÉ, ŽE …

Každý týden realizujeme tematickou výtvarnou činnost uzpůsobenou i pro ty nejmenší děti?

Každou středu odpoledne od 15:00 hodin probíhá Háčkovaný Větrník (Odpolední setkávání s háčky a přízemi pod odborným vedením Denisy Dvořákové)?

Každý pátek dopoledne od 10:30 do 11:30 hodin probíhá Plavání s Větrníkem (Společná hodinka plavání s rodiči a jejich maličkými dětmi v rumburském bazénu)?

Každý pátek odpoledne od 15:00 do 16:00  hodin probíhá Cvičení s Větrníkem (Hodinka dovádění s maličkými dětmi a jejich rodiči pod vedením Mgr. Terezy Masopustové v tělocvičně ZUŠ U Nemocnice)?

Přijďte se přesvědčit a pobavit se s námi!

PŘIPRAVUJEME:

Jógu pro děti v dopoledním programu – pokud máte zájem volejte prosím na tel.: 775  314 345

Další informace:

http://www.vetrnik-rumburk.wbs.cz