weby pro nejsevernější čechy

FK Varnsdorf – FK Baník Sokolov 5:0 [ONLINE]

První dva jarní zápasy Varnsdorf prohrál a nevstřelil ani jeden gól. Na své první jarní body druholigový FK Varnsdorf stále čeká, dnes má šanci oloupit FK Baník Sokolov, který přijíždí do Kotliny. Jde o druhý domácí zápas po sobě, minulý týden prohráli domácí 0:1 s Viktorií Žižkov. Zápas jsme vám přinášeli online, stejně tak je tomu dnes od 15:00.Foto: Jakub Trmal Minulou neděli počasí fotbalu moc nepřálo, uvidíme, jak se nad námi mračna smilují dnes. Mělo by jít o velmi zajímavý zápas, neboť Varnsdorf na sedmém místě okusí skvělou formu Baníku, jenž je na místě pátem. Týmy dělí prachobyčejné dva body a jedná se tedy o přímý souboj na předních příčkách tabulky.

Sokolovu se velmi daří, první dvě jarní kola zvládl a vyhrál je. Dnešní 19. kolo je pro ně tedy výzvou, jak si svoje rozjeté jaro dále vylepšit. Uvidíme, zda Varnsdorf přes týden vypiloval žalostnou koncovku a bude předvádět hezký kombinační fotbal s výborným zakončováním, jako tomu bylo doposud.


Rozhodčí: Houdek Jiří, Fišer Miroslav – Arnošt Zdeněk

Sestavy:

FK Varnsdorf: Porcal, Breite, Kotiš (kapitán), Cana, Martan, Kouřil, Jakobovský, Zbrožek, Tvarohaa, Rudnytskyy, Schubert (Zieris, Mach, Polanský, Mikinič, Volf, Halbich, Fendrich) – trenér Frťala

FK Baník Sokolov: Krbeček, Vondráček, Hofmann, Vaněček, Blažek, Hrubý, Glaser, Čada, Šamánek, Dřížďal (kapitán), Hruška (Kobylík, Dvořák, Kuzmanovič, Schůt, Ivasko, Dvořák) – trenér Zíma

Pro obnovení ONLINE PŘENOSU stiskněte klávesu F5.Přenos začíná v 14:45.


-45´ Na stadionu silně prší, v brankovištích svítí obrovské louže.

-20´ Týmy se rozcvičují na ploše, podél postranní čáry vyklusávají rozhodčí.

-14´ Dolní část tribuny zůstává prázdná. Kdo by si taky sedal do rybníků na sedadlech.

-8´ Sokolov nevyužil možnosti míti na lavičce sedm náhradníků a tak jedna kolonka zůstává volná, trenér Zíma může vybírat jen ze šesti hráčů.

-1´ A rozhodčí vycházejí z kabin, následují je smozřejmě hráči. Varnsdorf tradičně v žlutomodré kombinaci, Sokolov má zelenočernou.

1´ A je to tu. První dlouhý míč Varnsdorfu končí v autu.

3´ První šance Varnsodrfu! Míč končí těsně nad konstrukcí branky.

4´ Série tří rohů pro Varnsdorf. Je vidět, že domácí nechtějí úvod prospat.

5´ Nádherný míč na Martana, brnkář Krbeček ale vyběhl a míč odkopl do autu.

6´ Na pravé straně hřiště zůstává ležet záložník Glaser. Vypadá to špatně, leží stočený do klubka a nemá vůli se zvednout.

7´ Ale jak je známo, zázračný obstřik vše spraví. Glaser odchází po vlastních mimo hřiště.

7´ Další sokolovský hráč na zemi, ze standardky ale vůbec nic nebylo.

8´ Aut na Kotiše, ten ale špatně zpracovává a míč je znovu za čárou.

9´ Varnsdorf znovu v šanci, domácí útočník běží sám na brankáře, který jen šťastným a brzkým vyběhnutím zakopává do autu!

10´ Cana nádherně vybojoval skluzem míč. Bohužel unáhlil rozehrávku a balón končí na kopačkách hostující obrany.

11´ Velmi zaryskovala obrana Varnsdorfu! Skluz ve vlastní šestnácte zaváněl rukou a penaltou. Při dnešním vodním pólu je možné cokoliv.

12´ Schubert vypadá zaskočen vodou a míč ve středu hřiště ztrácí. Následně jeden z domácích hráčů nešikovným odkopem trefuje vlastní boční síť!

13´ Dva rohy Baníku Varnsdorf přežívá a dopředu se žene Martan. Svojí přihrávku do středu hřiště opírá do Baníkovce.

14´ Tvaroha zprava krásně centruje k bráně, Vondráček jen uklízí do bezpečí mimo bránu.

15´ Takzvaný závar před třemi tyčemi, které chrání Krbeček. Nakonec vyráží směrem do středu hřiště.

16´ Kotiš dává míč na Tvarohu k pravé straně. Ten ale dává míč za čáru do autu.

17´ Rudnytskyy centruje znovu ze strany, která je blíže k tribunám. Kulatý nesmysl chytá s odrazem o zem brankář Krbeček.

18´ Rozhodně dnes vidíme zajímavější fotbal než před týdnem. Varnsdorf zatím tlačí, tlačí, ale málo. A přitom stačí málo, aby se ukázalo.

20´ Šamánek se pere u domácí brány o míč, nakonec ho nezískává. Následně utíká varnsdorfský záložník s míčem a centruje dopředu. Pomezního praporek vylétává nahoru, hlavní rozhodčí ukazuje hrajte dál. Růže mezi trny.

22´ Každopádně z příležitosti stejně nic nebylo, Varnsdorf ale získává roh.

23´ Martan před brankou promáchne nohou a míč je pryč, získává ho Krbeček k provedení odkopu od brány.

24´ Velmi hezká situace fair play. Stejný pomezní, který před chvíli ukazoval nesprávny ofsajd, nyní otáčí aut. Jenže pozor, k hlavnímu rozhodčímu přichází sokolovský hráč, přiznává svou teč a rozhodčí zvedá opačnou ruku. To člověka zahřeje.

24´ Nádherný nákop předvedl Baník, Vaněček se žene za míčem, Porcal vybíhá daleko od brány a hlavičkou těsně dává do autu.

27´ Šamánek prohrává souboj s Tvarohou a z další příležitosti Baníku nic pro domácí nehrozí.

27´ Krátký roh žlutomodrých, Cana dává kolmou přihrávku na Tvarohu, jenže..ten si dal asi tvarohu málo a zdaleka nestíhá.

29´ Jinak ale Tvaroha pracuje velmi dobře dozadu i dopředu. Momentálně fauluje na půlce soupeře.

31´ Hrubý proběhl půlu hřiště, přeskakuje první skluz domácí obrany, druhý už ale nevydrží. Míč byl čistě odebrán.

32´ Následný rychlý protiútok vypadal nebezpečně, nejdříve střela z dálky, poté Breite zkouší znovu a míč natěsno sbírá do rukavic Krbeček. Na tomhle skákavém a mokrém terénu žádná legrace, ať má střela jakékoliv parametry.

38´ Je to tu, Varnsdorf dává svůj první jarní gól. Ikdyž né úplně Varnsdorf. Zmatek v pokutovém území, brankář Krbeček nejistě vyráží, Rudnytskyy bojuje o míč a nakonec kapitán Baníku František Dřížďal hlavičkuje tak nešikovně, že je to 1:0 pro Varnsdorf! Domácí fanoušci nezapomínají skandovat: ,,Franto, děkujem!“

43´ Dvě šestky se nyní mále poprali u postranní čáry. Cana a Hoffman se dostali do hádky kvůli jednomu z faulů.

44´ Ošklivé fauly předvádějí hostující. Za jeden obzvlášť vypečený u střídaček fasuje žlutou kartu dnešní nešťastník Dřížďal.

45´ Neskutečné co předvádějí domácí hráči! Dvě obrovské šance, nejdříve si Martan obchází brankáře, posunuje do středu, kdy varnsdorfský hráč trefuje tyč! Následný centr zakončený jasnou hlavičkou míjí bránu!

45+1´ V nastavené jedné minutě se už nic neobvyklého neudálo.

———————————————————————–

48´ A už se hraje, Baník získává volný přímý kop v nebezpečné vzdálenosti, ale míč nakonec dopadá na vrchní síť.

49´ Breite napadá hostujícího brankáře a ten se zachraňuje dlouhým odkopem až k Porcalovi.

50´ Jakobovského aut nepadl na úrodnou půdu, domácí se ale drží na útočné půlce, napadají velmi vysoko.

51´ Vám už dnes známý pomezní sudí mává sporný faul ve prospěch Glasera, domácí se velmi zlobí.

54´ Šikovný Tvaroha zahrává volný přímý kop, naskakuje si obránce Martin Kouřil a trefuje míč přesně. 2:0 pro FK Varnsdorf.

55´ Dochází ke střídání. Hrdina domácích – sokolovský kapitán Dříždal nehrál dnes dobrý zápas a odchází. Nahrazuje ho záložník Kobylík.

57´ Rudnytskyy při pravé straně posouvá na Martana, ten dává za vápno kapitánovi Martionovi Kotišovi. Kotiš nádherně trefuje balón, který nechytatelně míří do pravého horního rohu svatyně krbečka. Varnsdorf vede o tři branky!

59´ Glaser z pravé strany centruje, ale míč končí za bránou.

60´ Neuvěřitelné! Glaser fauluje varnsdorfského hráče, rozhodčí ponechává výhodu. Poté Glaser fauluje na žlutou kartu znovu. Rozhodčí píská, ukazuje na místo předchozího faulu a vytahuje žlutou. Následně ukazuje na místo druhého zákroku a uděluje druhou žlutou. A poté samozřejmě šahá do další kapsičky a vytahuje červenou, Glaser míří do sprch!

62´ Po faulu Glasera je na programu volný přímý kop. Kouřil kope míč po zemi, ve schrumáži těl se odráží a míří za brankáře Krbečka! Kouřil tak dává svůj druhý gól tohoto zápasu a je to 4:0!

65´ Breite zkusil štěstí a šikovně pálí, bohužel mimo tři tyče.

65´ I v tomto počasí do Kotliny trefilo 583 diváků.

66´ Střídá Ladislav Martan, kterého nahradí Marek Volf.

67´ Kouřil měl na noze hattrick, trefuje ale jen obránce Sokolova. Situace vznikla po rohu domácích.

69´ Zbrožek hasí situace odkopem do autu. Následně se řící v přesile domácí, šikovným skluzem je jim ale míč vypíchnut.

70´ Další nadějné přečíslení kazí Tvaroha přihrávkou, která se nedala zachytit a končí tak v autu.

72´ Roh Baníku a hlavička, která míří do množství těl před bránou. Rychlý protiútok kazí vyběhnuvší Krbeček.

74´ Čada dostává za faul na své půlce žlutou kartu. Následně se střídá a Rudnytského naahradí hráč zdější U21, David Halbich. Střídají i hosté, za Šamánka nastupuje útočník Kuzmanovič.

77´ Domácí tlačí val západočechů před sebou, ti se schovávají za míčem. Za nešiovný skluz dostává Cana žlutou kartu.

78´ Volný přímý kop po zatažení domácího hráče na zem. Trocha kombinace po zemi, nádherná kolmá přihrávka a gól. Bohužel praporek pomezního je nahoře, je to ofsajd a branka neplatí.

80´ V tomhle nečase si někteří hráči s chutí poleží na zemi. Jelikož ale Baník nemá proč zdržovat, asi jednomu z jejich hráčů bylo opravdu ublíženo. Domácí museli míč zakopnout, Sokolov následně džentlmensky vrací.

82´ Šikovné přenesení hry na pravou stranu vzduchem, následuje přihrávka před bránu, která míjí brankáře Krbečka. MÍč už stačilo do brány dopinknout, o to se postaral Marek Volf. Sokolov dostává bůra.

87´ Volf doluje míč u rohového praporku pro sebe, to se mu nedaří.

89´ Hezky roheranou akci pohřbívá Schubert nepřesnou přihrávkou na kopačky hostů.

90+1´ S nastavenou jednou minutou si domácí hlídají skóre a nepřipouští žádný prohřešek. Následně domácí dávají další gól, naneštěstí z ofsajdu.

Rozhodčí Houdek píská do píšťalky a končí utkání. Varnsdorf vítězí poměrem 5:0 s Baníkem Sokolov.