weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorf si spravil chuť na Sokolovu (FK VARNSDORF – FK BANÍK MOST 5:0)

Ve Varnsdorfu se před týdnem nedařilo, domácí prohráli o jeden gól a navíc bylo počasí, že by člověk zanaříkal. Dnešní počasí se silně blížilo tomu z minulé neděle, takže se člověk trochu bál, aby tomu neodpovídal také stejný výsledek. Varnsdorf ale předčil veškerá očekávání a přehrál Baník Sokolov o pět gólů. Družstvo z místní Kotliny vlétlo do zápasu s vervou. Bylo vidět, že si nechtějí nechat začátek utéci a mají snahu uklidnit se prvním jarním gólem hned na začátku. Hned ve třetí minutě byl Varnsdorf v šanci, střela jen těsně minula konstrukci branky. Až po třiceti minutách dokázal Varnsdorf fotbal plný skluzů a vody přetavit v gól. Ikdyž mu museli pomoci hráči ze Sokolova, branku totiž vsítil obrovský nešťastník zápasu – kapitán František Dřížďal. Sedm minut po prvním gólu měli domácí ještě dvě obrovské šance, které ale s úspěchem zahodili.

Druhá půle již na začátku vše změnila. Již v 54. zahrává Tvaroha nádhernou standartku, po které se hlavou prosazuje Kouřil a je to 2:0 pro Varnsdorf. Tím začala neuvěřitelná desetiminutovka zápasu. Po třech minutách přihrává Martan Kotišovi, který z hranice vápna nádhernou střelou trefuje pravou šibenici a Varnsdorf rázem vede o tři góly. Pár minut nato fauluje dvakrát za sebou Gloser z týmu hostí a míří do sprch. Volný přímý kop po jeho faulu si bere na starost Kouřil, pošle přízemní střelu do skrumáže těl před sebou a zvyšuje na čtyři nula.

Něco přes pět set diváků si pak zanadává na nešikovného pomezního sudího, kterému se výkon podařil ještě méně, než Baníkovcům. Ti osm minut před koncem vyfasují pověstného bůra, když do prázdné brány dostrká míč střídající Marek Volf. Po zápase si varnsdorfští zahrají na rybičky a sklouznou se směrem k divákům, chvíli po jejich zaběhnutí do kabin se ozývá obrovský rámu plný nadšení a radosti. Varnsdorfští našli ztracenou formu a favorizovaný Sokolov potupili skvělým výkonem.