weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorf se chystá na Vltavín. ONLINE PŘENOS! (2:2)

Snad jen jarní únava má na svědomí že se našemu týmu nedaří jako na podzim. Dvacáté druhé kolo Fotbalové národní ligy sehráli žlutomodří ve Frýdku-Místku a nevstřelili ani jeden jediný gól. Stejně tak jejich protivníci a proto si odvezli další bod za bezbrankovou remízu, kterou také sehráli při posledním domácím zápase s Ústí nad Labem. V neděli 20. 4. se od 17:00 sehraje na domácí půdě mač s Loko Vltavínem, jenž hraje o záchranu v druhé nejvyšší soutěži. Chcete vyhrát lístky na tento zápas? Pak čtěte dál. ilustrační foto: Jakub Trmal

Pražský klub z Holešovic má momentálně šestnáct bodů, což znamená jeden bod na poslední Bohemians Praha. Vltavín přijede hrát o svojí existenci a tudíž se poprat jak jen to bude možné. V posledních dvou zápasech prohráli Pražené s Karvinou i Budějovicemi shodně jedna ku nule. S čím přijedou do Kotliny? To se nechme překvapit.

Varnsdorf se na jaře střelecky trápí, góly jejich výkonu chybí jako sůl. Vyjímkou byl pětibodový nášup Sokolovu, poté ale pukli venku s Hradcem Královým a následovali už zmiňované dvě remízy bez gólu. Sám brankář Porcal se vyjádřil v tom duchu, že sice dvě nuly za sebou jsou hezké, ale bod je pro ně v tuto chvíli málo. Z varnsdorfské kabiny ještě zní, že o postupu do nejvyšší soutěže si nyní zakázali mluvit. My se jim v redakci vůbec nedivíme. Otázka je, jestli dokáží navázat v dalším domácím zápase na své výborné výkony z podzimu.

Rozhodčí: Ochotnický, Kubr – Ratajová

Sestavy:

FK VARNSDORF: Porcal, Breite, Zieris, Kotiš (K), Cana, Kouřil, Mikinič, Jurča, Tvaroha, Rudnytskyy, Schuber (Filip, Martan, Mach, Daníček, Zbrožek, Halbich, Fendrich)

– Trenér Frťala

LOKO VLTAVÍN: Čaba, Hodas, Komárek, Mařík, Pávek, Hájek (K), Očovan, Láncz, Pozníček, Ptáček, Čermák (Valíček, Bureš, Krimlák, Škorvánek, Pávek)

– Trenér Freisler

Zde najdete ONLINE textový přenos. Pro obnovení stiskněteklávesu F5!


1´ A je to tu, další domácí utkání je zahájeno, Domácí kombinují na vlastní polovině.

2´ První útočnou akci zastavil taktéž útočný faul Varnsdorfu. Vltavín byl ve slušné šanci po levě straně, k míči to o krok nestihl Mařík.

3´ Vltavín se pěknou kombinační akcí dostal až do vápna, kdy domácí obrana zachránila skluzem na roh.

4´ Další nebezpečný roh v režii hostů! Míč nedotčen proskotačil vedle Porcala.

5´ Pozníček se hnal sředem hřiště, centr na Očovana byl ztečován na roh.

9´ Útok Varnsdorfu byl zastaven ofsajdem.

10´ Jinak domácí hrají klasicky v žlutomodré kombinaci, Vltavín přijel v zelené.

10´ A velmi dobrá příležitost, ve vápně se dostal k míči Schubert, ale než si ho stihl zpracovat, spadl k zemi. Rozhodčí ukazuje, že tohle rozhodně penalta nebyla.

12´ Roh pro tým z Kotliny, Kotiš roztahuje hru po celé šírce, obrana hostů je pevně sevřená. Další roh pro domácí družstvo.

13´ Ve třinácté minutě se prosazuje Zieris! Domácí zahrávali roh, míč se dostal ke Kotišovi, který poslal další centr před bránu. K míči se propracoval obránce Zieris a hlavou k protilehlé tyči otevírá skóre zápasu!

14´ Po pravé straně utíkal Mařík, ten je ale proti Kouřilovi poloviční. Vysoký Kouřil vystavil důraznou stopku pražskému záložníkovi.

17´ A kdo to běhá u lajny blíže k hlavní tribuně? Je to žena, sličná astistentka tentokráte pomáhá hlavnímu rozhodčímu jako pomezní sudí.

18´ Volný přímý kop pro Vltavín a k zakončení se dostal jeden z hostujícíh hráčů. Naštěstí hlavou mířil pouze vedle brány.

19´ Mikinič asi jako malý rád skákal do dálky. Při průniku na hostující polovinu si opravdu rázně naskočil do obránce z Prahy a upadl. Naštěstí pro něj to rozhodčí posoudil jako faul vltavínské obrany.

20´ Obrovská chyba brankáře Porcala a Tvarohy! Dopředu míířil dlouhý balón až k vápnu Porcala. Ten si asi křikl, ale Tvaroha ho neslyšel, srazil se s brankářem a míč mířil za jejich záda. Naštěstí vše skončilo jen umravňujícím pohlavkem pro Tvarohu!

23´ Loko Vltavín si teď vybudoval mnoho příležitostí v pokutovém území, ale ani jeho hráčům nepodařilo zakončit.

24´ Varnsdorf se nemůže vymanit z nátlaku klubu z Prahy. Vltavínští hráči drží míč a probíjí se hřištěm.

25´ Láncz byl teď nádherně vysunut po pravé straně a přízemně centroval před bránu. Balón končí v ochraně Porcala.

26´ Rudnytskyy zkusil vystřelit z dálky a světe div se, vznikla z toho velmi povedená střela. Brankář Čaba jen s optížemi vyráží na roh.

27´ Při zahrávní Čaba sráží k zemi Rudntského a domácí zakopávají míč. Pavlo se ale statečně zvedá

28´ Útok domácích se vyvíjel pěkně, brankář vyráží míč před sebe a Schubert dává do prázdné brány. Na brankové čáře se ale zjevuje hostující obránce a hlavičkuje ven. Cana potom svou střelou zkouší pozornost Čaby, ale marně.

29´ Porcal teď opravdovým kung-fu kopem vyráží míč před útočníkem daleko do autu.

30´ Mám dojem, že Kotlinu dnes čeká rekordní návštěva tohoto jara. Divácká kulisa je dnes velmi příjemná.

31´ Roh domácích končí u Kotišel a následným protiútokem Vltavína.

33´ Na zemi Jurča a rychlá rozehrávka na Rudnytského. To ale není typ hráče, který by si tykal se zpracováním vysokých míčů.

35´ Vltavín si mč dává na své polovině s brankářem. Pak zkouší dlouhý nákop, který se míjí účinkem.

36´ Mařík jako Messi kličkuje celou polovinou hřiště a obchází asi pět žlutomodrých soch. Naštěstí pro domácí svou briliantní akci kazí ukopnutím míče.

37´ Faul a první žlutá karta, kterou fasuje Komárek z Prahy.

38´ Rudnytskyy si při zahrávní volného přímého kopu zkusil nůžky, které ale zastřihaly naprázdno.

40´ Nepříjemná srážka hlav Očovana a Mikiniče. Obě dvě dvanáctky musí býti ošetřeni za postranní čárou.

43´ Mikinč se proběhl podél levé lajny, míč mu ale před centrem díky obránci Loko Vltavín doběhl až za čáru a následuje výkop od brány.

44´ Porcal teď skokem ke své levé tyči vyšťouchl jistý gól. Radek Porcal, to je jistota, jak skandují místní fanoušci.

45´ Rozhodčí nastavuje pouhou jednu minutu a Jurča zahrává roh. Ten se nestal nebezpečným pro pražský celek.

Konec prvního poločasu. Stav je 1:0 po zásluze Zieris.

46´ První hlava druhého poločasu skončila, kterou obstaral Rudnytskyy, zapadla mimo branku.

47´ Ostrý zákrok na Rudnytského v pokutovém území. Rozhodčí píská a ukazuje na puntík, zahrávat se bude pokutový kop. Před zahráním ještě jeden z hráčů Vltavína obrdžel kartu, jelikož se nedržel za hranící vápna. K balónu se staví Kotiš a střelou po zemi nekompromisně zvyšuje na dva nula. Čaba šel na druhou stranu, tudíž neměl šanci!

48´ Trestaným hráčem byl s číslem 16 Lukáš Láncz.

52´ Čermák svou nohu vystřelil ve středu hřiště proklatě vysoko před domácím hráčem, míč je přisouzen varnsdorfskému týmu.

53´ Mařík dával ze středu hřiště na Pozníčka, ale Breite si mazácky míč zvedl a hodil na Porcala. Krásná fotbalová chvíle.

54´ Hosté se po pravé straně dostávají pomaličku k branece. Série soubojů, vhazování a nepovolené hry ze strany domácích.

55´ 906 diváků, tudíž velmi slušná velikonoční účast.

59´ Mařík vyzážel míč dopředu, ale u slušně zajištěné obrany Varnsdorfu narazil. Nyní je hra nezáživně přesunuta do středu hřiště.

60´ Rudnytskyy už měl Čabu na zemi, ale prostřelit se mu nepovedlo. Snažil se míč protlačit kolem brankáře, ten ale čistou šanci zachránil.

62´ Dvojité střídání Vltavínu! Nejspíše prozatimní špatný vývoj zápasu donutil Freislera vystřídat rovnou dvojnásobně. Ze hry odstupuje Hodas s Očovanem, nastupuje Bureš a Škorvánek.

63´ Ale pozor! V pokutovém území Porcala padá na zem jeden z pražských hráčů. Ochotnický rezolutně ukazuje na značku pokuového kopu, připravuje se Pávek a s jistotou vstřeluje kontaktní gól!

66´ Střídá i Frťala, za Mikiniče si zahraje Martan.

67´ Obrance Vltavína si chtěl pohlídat chod míče až za čáru, ale Rudntskyy přiběhl a nádherně vybojoval rohový kop. Ten ale nic na tabuli skóre nezměnil.

70´ Brankář Porcal zkouší dlouhé nákopy za obranu, bohužel se míjí účinkem a míče sbírají hosté.

71´ Velmi nebezpečná situace před Porcalem, míč přiletěl z levé strany a někdo míč nazvedl těsně před ním. Naštěstí bylo nadzvednutí tak razantní, že skončilo mimo hřiště i branku.

72´ Dva rohy za sebou si nyní střihnul Jurča, ten druhý v pořadí uklidil jeden ze spoluhráčů hlavičkou k zemi k směrem k bankáři, bohužel ten tedy s boží pomocí vyráží pryč.

73´ Rudnytskyy se dostává za obranou linii a naprosto sám běží na brnkáře! Finální střela míří mimo svatyni Čaby, takovou příležitost už Varnsdorf snad ani mít už nebude.

76´ Volný přímý kop ze středu hřiště pro Varnsdorf. Balón je zahozen do autu od hráče Vltavína.

77´ Breite si dává s Rudnytským, ale bohužel nic vykombinovat nedokázali.

77´ Schuber v ofasajdu a jelikož nedokáže zastavit na místě, pokračuje ještě v běhu a míč se po odpískání ofsajdu odráží od jeho nohy daleko do zámezí. Ochotnický ochotně tasí žlutou kartu za zdržování hry.

79´ Hlavička na Rudnytského, který peláší po pravé straně. Bohužel centr míří přesně na Čabu.

80´ Ptáček s osmnáctkou teď přinesl míč osmátce – Tvarohovi, který hodlá zahrávat rohový kop. Džentlmenské gesto!

81´ Z druhého rohu vyráží Čaba míč přesně na čáře a v pádu na zem. Centimetry dělily Varnsdorf od gólu.

82´ Zieris vylezl na Pozníčka jako na rozhlednu. Volný přímý kop!

83´ Smutek a ticho zavalilo Kotlinu! Z tohoto kopu srovnává Lukáš Láncz na 2:2. Balón mířil centrem před bránu, odtamtud se napřáhl Láncz a nejspíše tečí zamířil míč za záda Porcala.

84´ Hola, hola, třetí liga volá! Právě toto zní z úst varnsdorfských fanoušků. Je pravda, že hostům bod z Kotliny velmi pomůže.

86´ Srážka hráčů před Porcalem, míč ale získává právě jeho tým.

87´ V útoku se dostal k zakončení varnsdorfských hráč, Čaba ale ani tentokrát nezklamal.

88´ Šance k otočení skóre ku svému prospěchu domácí nevyužili! Martan po pravé straně dostal míč a nádherně předával míč před tři tyče. Nikdo z jeho spoluhráčů už ale nestihl doklepnout do brány.

90´ Volný přímý kop a neuvěřitelná šance pro Varnsdorf! Míč mířil před bránu a tam se ocitl sám jeden z žlutomodrých. Míč se mu ale zamotal pod nohy.

90+1´ Za Maříka nastupuje Krimlák, za Schuberta Halbich. Nastaveny jsou tři minuty.

90+2´ Čermák posunul na Láncze, tomu byl míč ukopnut před nosem. V příležitosti z protiútoku Jurča, ani to se ale domácím neporařilo zpeněžit.

Utkání končí smírně 2:2. Děkujeme za pozornost!