weby pro nejsevernější čechy

Renda Habich & hosté jamovali na Kopečku v Rumburku

Ve středu [16/4] v podvečer na Kopečku v kostelíku vedle čajovny proběhl tříhodinový muzikální večírek letem světem žánry světové muziky. Stává se pomalu tradicí, že jednou týdně sem vkládám příspěvek z pravidelných kulturních středečních akcí z Čajovny na Kopečku v Rumburku. Nyní byl na pořadu koncert populárního multiinstrumentalisty Rendy Habicha, který vystoupil s Tomášem Hrabalíkem (kytara) s Václavem Piterkou (mandolina) a Pavlem Růžičkou (kontrabas). Všechny nástroje byly v elektrické podobě, jen tronbón a zobcová flétna byla podpořena mikrákem. Zaznělypísně všeho světového druhu a žánru. Super večírek.

Toto napsal Renda k této akci a hnedle toho zneužiji: Ještě dnes mi doznívají melodie ze včerejšího jamu s kolegy z Havl. Brodu. Trocha improvizace nikdy neuškodí a hlavně zahrát si s dobrými muzikanty vždy potěší. Také jsem po dlouhé době hrál na žestě(trombon), a tak chci sdělit mým posluchačům, že se navracím zpět do role dechaře a můžete se těšit na další jam session …

Program na příští středu 23. 4. 2014 – od 19.00 hodin v čajovny na Kopečku:

Safari za domem aneb Zahrady přátelské živočichům
Chcete vědět, jak oživit zahrádku doma, u školky, či školy, aby byla atraktivní nejen pro Vás a děti, ale i živočichy? V přednášce zahradní architektky Magdaleny Smetanové se dozvíte, jak jednoduše a snadno vytvořit nové přírodní prvky v zahradě a nejrůznější drobná obydlí pro živočichy, tak abyste měli vlastní „Safari za domem“. Ukážeme si způsoby, jak vytvořit nový životní prostor pro živočichy, kteří z naší přírody, díky ubývání jim blízkých stanovišť, mizí. Ve spolupráci s o.p.s. České Švýcarsko. Z cyklu přednášek pro ekospotřebitele a v rámci projektu Ekologická výchova pro všechny generace.

Zde je k nahlednutí na celý program květen 2014.