weby pro nejsevernější čechy

Všichni na kolo! Cyklistická akademie zahájila svoji činnost.

Institut sjednotil všechny cyklistické záležitosti v nové akademii. Do čtvrtka 10. 4. 2014 se všechny cyklistické akce pořádaly napříč Schrödingerovým institutem. V tento významný den ale veškeré budoucí akce, výlety, soutěže, tréninky či soustředění přechází pod pomyslnou střechu nově vzniklé „CAŠ“ – Cyklistické akademie Šluknovska. Oficiálně byla několik minut po páté hodině odpolední přestřižena páska ředitelkou institutu paní Doušovou a místostarostou města Jiříkov panem Horákem.
Slavnost proběhla na základně Schrödingerova institutu, na zahradě kláštera sv. Karla Boromejského v Jiříkově. V úvodním proslovu dostala slovo po gestorovi, kterým jen Jan Novota, ředitelka Doušová: „Chtěla bych především poděkovat Janu Novotovi a Janě Trojanové. To oni byli ti, kdo přišli s nápadem a byli hybnou sílou projektu. Právě oni vytvořili CAŠ.“
Po ní vystoupil také místostarosta Horák: „CAŠ je pro mě už druhá radost v tomto oboru. Nejdříve jsem byl hrozně rád, že u nás v Jiříkově působí Schrödingerův institut a nyní jsem nadšen, že vznikla další akademie. Slibuji za město Jiříkov maximální nápomoc.“
Následoval cyklistický peloton, kdy asi třicítka cyklistů v barvách nové akademie vyrazila na průjezd Jiříkovem. Na čele pelotonu zaujmul čestné místo místostarosta Horák. Po příjezdu se všichni mohli občerstvit na opravdu bohatém rautu, který byl pro veškeré zúčastněné připraven. A kdo měl chuť, mohl si na zahradě vyzkoušet cyklistickou překážkovou dráhu.
Ikdyž počasí příchozím moc nepřálo, radost z akademie byla vidět na každém kroku. Možná také proto, že institut zakoupil dvacet pět jízdních kol pro ty, kteří si své vlastní nemohou dovolit. Akademie bude tedy otevřená úplně všem. Tutoři, většinou učitelé tělesné výchovy či kvalifikovaní odborníci, budou pořádat nábory na základních školách po celém Šluknovském výběžku. Zároveň budou probíhat jednorázové akce, závody, dovednostní soutěže, pobyty, kurzy, výlety a v zimě spinning. Trenéři se plánují věnovat všem věkovým i výkonnostním kategoriím od nejzákladnější výuky jízdy na kole pro řízenou sportovní přípravu na cyklistické závody (SCT – Schrödinger Cycling Team).
S dalšími dotazy se můžete obrátit na vedoucího CAŠ, tím je Jan Novota (jan.novota@sinstitut.cz). Jeho zástupkyní se poté stala Jana Trojanová. Více informací najdete na nových stránkách CAŠ – www.si-cas.cz.