weby pro nejsevernější čechy

Na mistrovství ČR v banchpressu brali medajle i varnsdorfští!

V sobotu 19.4. 2014 proběhlo v semilském sportovním centru Mistrovství České Republiky v benchpressu (tlaku na lavičce). Soutěžilo se v kategoriích RAW (bez podpůrných dresů) a v kategoriích EQUIPED (s podpůrnými dresy). Benchpress se provádí spuštěním činky z napnutých rukou na hrudník, kde je stop-pauza, po pokynu rozhodčího závodník činku vytlačí zpět do napnutých rukou. Za oddíl Northern Strongman Varnsdorf se mistrovství zúčastnili dorostenci Evžen Šeps (kategorie T1 do 67,5 kg), Ondřej Bandas (kategorie T1 do 90 kg), Pavel Kňourek (kategorie T2 do 67,5 kg) a také již tradičně Katka Batelková (kategorie ženy open do 67,5 kg). Všichni startovali v kategorii RAW.
Jako první nastupoval Evžen, pro kterého to byly první závody. Na první pokus si nechal naložit činku o hmotnosti 35 kg, což byl lehký zajišťovací pokus. Na druhý pokus si poručil 40 kg, což bylo jeho tréninkové maximum, které taky s přehledem zvládl. Na třetí pokus si nechal přihodit ještě o 5 kilo víc a opět čistě zvládl. Zapsal tedy konečných 45 kg.
Jako druhá nastoupila Katka. Na základní pokus si nechala naložit 45 kg. Tento pokus byl s lehkostí zvládnutý. Druhým pokusem vytlačila činku o hmotnosti 50 kg, což byl její loňský výkon z Mistrovství ČR. Na třetí pokus si poručila 52,5 kg, které taky zvládla, jak technicky tak silově.
Po Katce nastupoval Pavel, kterému se benchpress před 14 dny na Mistrovství ČR v trojboji nedařil a zapsal v něm jen jeden platný pokus s ,,hubenými“ 50 kg. Namotivovaný Pavel zahajoval lehkým pokusem s 50 kg. Na druhý pokus si nechal naložit 60 kg, které perfektně zvládl. Na závěrečný pokus si poručil 65 kg, které za mocného povzbuzení zatlačil a zapsal si tak nový osobní rekord.


Jako poslední nastupoval Ondra. Po rozcvičení si nechal naložit na činku 80 kg, které lehce vytlačil. Na druhý pokus si nechal naložit víc než své maximum 87,5 kg, které rovněž úspěšně zvládl. Na třetí pokus si přihodil dalších 5 kilo a pokus s 92,5 kg úspěšně zvládl. Vytvořil si nové osobní maximum.
V konečném pořadí obsadili Evžen a Ondra 1. místa na Mistrovství ČŘ ve svých kategoriích. Pavel skončil 2. a Katka obsadila 3. příčku. Oddíl tak přivezl 4 medaile.
„Nejhodnotnější na těchto výkonech je, že všichni závodníci zvládli všechny pokusy úspěšně, neudělali zbytečné chyby a všichni čtyři si vytvořily nové osobní rekordy. V hodnocení oddílů se Northern Strongman Varnsdorf umístil na krásném 10.místě z 21 soutěžních týmů. Tyto výsledky svědčí o naší připravenosti v letošní sezóně. Chtěli bychom poděkovat všem našim sponzorům, díky kterým můžeme trénovat hlavně naše nové dorostence“, uvedl trenér NSV Miroslav Tarnóczy.