weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (poosmnácté v roce 2014)

Při pohledu z okna, kde se opět prudce změnilo „roční“ období, vypadá snaha někam někoho zvát jako velká troufalost (leje a leje a leje), přesto tu máme bohatou nabídku na nadcházející dny. Po pondělním odpočinku vyrazím v úterý 29. dubna 2014 do Městské knihovny ve Varnsdorfu zkontrolovat, jak velkou si uřízneme ostudu – nejsem totiž schopen hádat, kolik posluchačů může přijít na koncert někoho takového, jako je Vladivojna La Chia.

Středa 30. dubna 2014 je jasná – každé místo má nějakou variantu. Stavění májky, pálení čarodějnic, u nás ve VDF Rampušačka. Do toho v Křinickém pivovaru v Krásné Lípě narážení nakouřeného speciálu s další z pivovarských přednášek a hned dva časy Partičky ve varnsdorfské Panoramě (pro velký zájem přidáno ještě odpolední vystoupení).

Ve čtvrtek 1. května 2014 oslavíme práci flákáním. Alegorické vozy a mávátka budou tradičně k vidění v Mikulášovicích, o dalších retro recesích nemáme informace. Krásnolipští turisté raději utečou z města na Karlovu vyhlídku, v některých městech se bude slavit i „seriozně“.

O něco víc najdete v našem kalendáři. A pokud tam něco nenajdete, neváhejte nás upozornit, ať pozveme i ostatní.