weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorf ani první květnovou neděli nepřekonal krizi a smolně prohrál s Bohemians 2:3

Smůla se lepí na paty fotbalistům Varnsdorfu ve Fotbalové národní lize. V dalším domácím zápase obrovskou chybou brankáře Fendricha přišli o vybojovanou remízu a s posledním celkem tabulky prohráli jednogólovým rozdílem. Foto: Jakub Trmal

Do prvního poločasu vstoupili aktivněji domácí a zkoušeli vyvinout na tým Bohemians Praha tlak, který by vedl k prvnímu uklidňujícímu gólu. Ve statistice držení míče by určitě vyhrával Varnsdorf, ale co to bylo platné, když ve dvacáté minutě po autovém vhazování v blízkosti svatyně domácího gólmana se k míči protlačil Filip Rýdel a zařídil vedení pražského týmu.

Zaskočený Varnsdorf se ke gólu nepropracoval, v šanci byl například Breite, který po krásné přihrávce Kotiše nedokázal Daňka prostřelit. V nastavení prvního poločasu dostal nádhernou balón za obranu Schubert, ani ten nedokázal v situaci jeden na jedno trefit zařízení. Devět minut po zahájení druhé půlky zápasu si obrana Varnsdorfu trochu zdřímla a nechala hosty dělat, co se jim zachtělo. Nedůsledné zákroky v pokutovém území vedly ke střele Slobody, který zvýšil na 0:2.

Když už se domácí kotel začínal vzdávat veškeré naděje, dostává se k balónu Halbich a dává kontaktní gól. Hned tři minuty po něm se v pádu prosazuje Kouřil a úžasné otočení zápasu je na světě. Za stavu dva ku dvoum si dovolil čtyři minuty před koncem základní hrací doby domácí brankář Fendrich zpracování novou a finesu, která se mu ale hrubě vymstila. Fendrich ztratil kontrolu nad situací a dotírající Sloboda si už s prázdným prostorem před bránou poradil. Druhý gól Slobody v utkání znamenal konečné skóre a Varnsdorf tedy Bohemians Praha podlehl 2:3.

Celé utkání máte možnost vidět zaznamenané minutu po minutě ZDE!

Fotografie zařídil Jakub Trmal:

a Jiří Laštůvka