weby pro nejsevernější čechy

Devět zemí za jedno dopoledne na rumburském gymnáziu

Na rumburském gymnáziu se bude v pondělí 12. května slavit Den Evropy. Ten sice oficiálně vychází na pátek 9. května, ale studenti mají v tomto termínu ředitelské volno. Gymnázium Rumburk proto svým projektem neotřele představí devět zemí EU právě o několik dní později.Foto: Jakub Trmal Zveme veškerou veřejnost na návštěvu naší školy při těchto velkolepých oslavách Evropy, jež proběhnou od 9:00 v přízemí a prvním patře gymnázia dne 12. května.

Na tento den se studenti třetích ročníků připravují již od března a vy tak budete moci zažít devět zemí tak, jako byste se vstupem do konkrétní učebny opravdu dostali do Švédska, Estonska, Portugalska, Irska, Řecka, Rumunska, Francie, Polska a konečně Nizozemska.

Žákovské skupiny dostaly k dispozici určité hodiny a dny, kdy mohly na přípravách intenzivně pracovat. Zároveň každá ze skupin operuje s určitým finančním rozpočtem, aby svou prezentaci mohli co nejvíce obohatit, například o národní pokrmy, pozoruhodnou výzdobu, interaktivní soutěže nebo 3D modely významných budov.

Přijďte tedy dvanáctého května na naše gymnázium a společně se studenty si prohlédněte, jak originálně se dá představit devět evropských států.

evropa plakat 600px