weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam devatenáctého týdne 2014

Vzhledem k tomu, že je zítra státní svátek a já budu s největší pravděpodobností zase celý den někde mimo, nabídneme tipy na konec týdne už dnes. Pojďme tedy prohrábnout sbírku poutačů, týkajících se přicházejícího víkendu. Ve čtvrtek 8. května 2014 (svátek nesvátek, volno nevolno) někteří vyrazí na exkurze – buď parním vlakem na Oybin a do skal, nebo k Pravčické bráně zkoumat zvětrávání pískovců. V areálu bývalého koncentračního tábora Rabštejn se bude konat pietní shromáždění, stejně jako předtím v Děčíně-Folknářích. A večer bude ke slyšení na Fabrice v Doubicích (nejen) Lester Jackman.

Protože letošní ročník filmového festivalu Niesse – Nisa se Varnsdorfu vyhnul širokým obloukem, potkat se s ním můžete leda v RBK na Kopečku v pátek 7. května 2014, kde se budou promítat některé filmy. Pokud dáte přednost hudbě, pak Schrödingerovci nabízejí ve Šluknově Malý festiválek oblastních kapel.

V sobotu 10. května 2014 se bohužel nerozkrájím, takže asi skončím v Krásné Lípě na hasičských oslavách, ač jsem byl lákán do Lipové na snídani a rád bych se účastnil otevírání turistické sezóny v České Kamenici.

Neděli 11. května 2014 pak strávím na varnsdorfském Hrádku, kde se bude konat oslava Dne matek.

Další akce najdete v předkládaných letácích nebo v našem kalendáři. A pokud tam nevidíte nějakou, o které víte, dejte nám vědět.