weby pro nejsevernější čechy

Jaroslav Sykáček: Prosaďme to Šluknovské desatero

Po návštěvě tří ministrů vlády ve Šluknově senátor Jaroslav Sykáček vidí šanci, aby se do hry vrátil balíček legislativních opatření k eliminaci sociálního napětí na Šluknovsku. „Nyní má šanci na schválení, což za předchozí pravicové vlády možné nebylo,“ konstatuje. Senátor za Děčínsko a Šluknovsko se jako bývalý starosta Rumburku připojil k apelu kolegů z regionu. „Jako starosta jsem v roce 2011 zažil sociální nepokoje a nechci, aby se opakovaly. Je ale nutné současnou situaci řešit, a to na vládní a parlamentní úrovni. Jako senátor podpořím všechny smysluplné návrhy, které předloží vláda a schválí Poslanecká sněmovna,“ deklaruje. 

„Hlas Šluknovska je nyní u vlády slyšet, a to je dobře. Ministr Jiří Dienstbier je mnou o situaci průběžně informován, neboť oba působíme v Senátu. Rovněž návštěva ministra vnitra Milana Chovance a ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové Tominové na Šluknovsku pomůže připravované legislativní změny prosadit,“ věří Jaroslav Sykáček. 

Podle senátora má nyní Šluknovsko šanci. „Teprve nyní je vytvořen prostor pro prosazení potřebných legislativních změn. Máme ministry, máme většinu v Poslanecké sněmovně i v Senátu a je nutné toho pro region Šluknovska využít,“ podotýká Jaroslav Sykáček. 

„Se svým týmem připravuji analýzu původního Šlukonovského desatera i Ústeckého balíčku a v rámci ČSSD jak na krajské, i na vládní úrovni budeme nejen diskutovat, ale hlavně hledat a prosazovat nejvhodnější řešení pro region,“ konstatuje Jaroslav Sykáček, senátor za Děčínsko a Šluknovsko.