weby pro nejsevernější čechy

Předposlední domácí zápas Varnsdorfu přivádí do Kotliny Pardubice (2:1) ONLINE!

Varnsdorfský fotbalový tým si konečně připsal po vyhraném zápase s Mostem do tabulky tři body a zdá se, že závěr sezóny už severo-severočeský tým dohraje se ctí. I minulý domácí zápas předváděli místní pěknou kopanou, smolnou chybou se ale o brilantně otočený zápas připravili. V neděli přijíždějí Pardubice, které mají své místo o dvě patra níže než je aktuálně Varnsdorf. Souboj mančaftů ze středu tabulky tedy ukáže, jestli Varnsdorf dokázal jarní krizi překonat.foto: Jakub Trmal Nejde říci, že by se Pardubicím v poslední době nějak zvlášť dařilo. Poslední tři zápasy skončily v jejich neprospěch a tak mají momentálně třicet čtyři bodů. Varnsdorf v minulém kole cestoval jen na druhou stranu severu Čech a dokázal se ve vyhroceném zápasu, který obsahoval penaltu i červenou kartu, prosadit natolik, že si odváží cenné vítězství. S osmatřiceti body je před 27. kolem na sedmém místě tabulky Fotbalové národní ligy.

Zápas s FK Pardubice proběhne v neděli 18. 5. 2014 od 17:00. Zde vám přineseme ONLINE PŘENOS. Pro obnovení stiskněte F5.

FK VARNSDORF: Porcal, Breite, Zieris, Kotiš (K), Martan, Mach, Jakobovský, Daníček, Jurča, Zbrožek, Schubert (Filip, Cana, Mikinič, Volf, Tvaroha, Rudnytskyy, Fendrich)

– trenér Frťala

FK PARDUBICE: Shejbal, Tischler, Přibyl, Kudrna, Jarosz, Šejvl, Jeřábek (K), Němeček, Hundák, Fikejz, Klátil (Vencl, Pospíšil, Dostálek, Pouček, Sklenář, Kim, Čihař)

– trenér Dujsík


-6´ Kotlina se plní a poslední opozdilci se rozcvičují před zápasem. Za nějakých pět minut zápas vypukne.

1´ Utkání je zahájeno. Trávník je nasáklý vodou a po straně domácí obraně utíká Fikejz.

2´ Situace končí odkopem od brány a faulem na zpracujícího varnsdorfského hráče.

4´ Situaci má pod kontrolou brankár Shejbal, jenž se shejbl pro míč a třímá ho v rukavicích.

5´ Další útočná situace Pardubic končí dlouhým autem před vápno. Následoval centr a odkop žlutomodré, tudíž domácí, obrany.

7´ Pardubice se zatím dostávají víc k míči a snaží se prosadit po stranách, centry do vápna zatím spolehlivě uklízí Varnsdorf.

8´ Patička Jakobovského ve středu hřiště vedla pouze ke ztrátě míče a faulu domácích.

9´ Teatrálně teď padá Jarosz před vápnem, připomíná Petrželu chytajícího se za hlavu ve včerejším finále Poháru České pošty.

10´ Kotiš si staví míč k zahrávání volného přímého kopu u středového kruhu, balón po dlouhé nákopu končí u Shejbala.

11´ První výraznější šance hostů, střela z dálky ale míří mimo.

12´ Domácí kotel je evidentně v dobré náladě a vytváří chvíle vzruchu i při odkopu domácího brankáře.

13´ Průnik Macha do vápna byl pohledný, ale skončil odkopem od brány. Následně se stejně tak prodral do pokutového území Martan, avšak ani jeho centr před brankáře neslavil úspěch.

14´ Nadějná situace se teď tvoří několik metrů před velkým vápnem. Po faulu jednoho z hostů bude Varnsdorf zahrávat slibný volný přímý kop, u míče Kotiš s Breitem.

15´ Kotiš postrčil míč Breitemu a ten zkusil propálit zeď. Ze situace bohužel vznikl rychlý brejk hostů, protože kulatý nesmysl neměl šanci zdí projít.

17´ Martan předvedl znovu nádherný náběh dopředu a na protihráče vyzrál rychlostí, příležitost skončila nepovedeným rohovým kopem.

18´ Faul na Hundáka, to je nebezpečí pro žlutomodrý roj. Kudrna zahrává standartku, tu vyboxuje Porcal a šanci má Varnsdorf v protiútoku. Jenže, světe div se, pomezní rozhodčí zvedá praporek a je z toho ofsajd.

19´ A je tu problém! Jeřábek se napřahuje ve vápně a míč končí za zády Porcala. Stav je momentálně 0:1 pro Pardubice!

23´ Žlutou kartu dostává Daníček za faul na vlastní polovině.

24´ Další nebezpečí pro Porcala! Střela z dálky dává brankáři zabrat, jelikož povrch není ideální míč skáče.

25´ Daníček se chystá zahrávat roh, který nakonec končí až u posledního domácího stopera. Ten dává Breitemu, kterému všichni z tribuny radí: střílej!, jelikož stojí sám a místa má tudíž dost. Radim vyslyší prosby z publika, vystřelí z opravdu velké dálky a protože Shejbal má zacloněný výhled, balón končí v síti! 1:1!

27´ Po centru před Porcala přišla nebezpečná hlava od jednoho z hostů. Z obrovské příležitosti nakonec nic není, domácí si mohou oddechnout.

29´ Kotiš zahrává standartku ze středu pole a rozjíždí kombinaci na útočné půlce. Míč získává Zbrožek a vyváží ho dopředu, jenže mu chybí podpora spoluhráčů.

30´ Zbrožek má dneska evidentně dobrý den, asi fandí Spartě. S míčem si dělá co chce a žlutomodré si vodí jak prvňáčky.

33´ Varnsdorf teď kombinuje alá Barca, jenže…Vansdorf má do Barci hodně daleko a tak lacině ztrácí míč.

34´ Schubert elegantní patičkou vysílá dopředu Daníčka, který kazí finální přihrávku na nabíhající spoluhráče.

35´ Varnsdorf se ujímá vedení! Po pravé straně se prosmýkne rychlý Martan a namíří si rovnou do pokutového území. Těsně před malým vápnem posune míč doleva, kde už přibíhá Daníček a vystřeluje Varnsdorfu vedení! 2:1.

40´ Roh pro Varnsdrfo neznamenal žádnou příležitost k gólů, jelikož následně střílející hráč mířil daleko mimo bránu.

41´ Protiútok Pardubic končí rychle a končí u Porcala odkopem od jeho svatyně.

42´ Jeřábek s Hundákem kombinují u levé čáry a Varnsdorf nedokáže míč dostat pryč z blízkosti Porcala.

44´ Balón se už pět minut pohybuje u levé postranní čáry na obranné polovině Varnsdorfu, Pardubice nedokáží dostat balón do nebezpečnější pozice, domácí zase do bezpečnější.

45´ Fikejz s Klátilem si teď dávali míč ve středu hřiště, jakoby žádná obrana neexistovala. Klátil se protlačil až ke střele, jež končí nad třemi tyčemi domácí brány.


46´ Ještě před začátkem druhé půle dochází ke střídání. Ze hřiště odchází Jurča i Zbrožek, nahrazuje ho Filip a rychlík Rudnytskyy. Frťalovi tudíž zbývá jen jedno střídání.

47´ Hra se poměrně kouskuje a fauluje družstvo v červenobílé soupravě – Pardubice.

48´ Domácí chybně a nedůrazně přistupují k hráčům Pardubic a ti tak dostávají mnoho prostoru pro kombinace. Pak přistupuje Zieris až moc blízko a vyfasoval za to žlutý kartonek.

50´ Na levé straně opět kraluje Hundák, který nakonec míč ztrácí. Dopředu se jako v první polovině žene Martan, dnes překypuje rychlostí i energií. Bohužel si ukousnul veklé sousto a předkopl si míč tak, že ho už nedokázal zachytit.

53´ Požár hasí u pravého praporku Breite, celá situace končí rohem pro hosty.

54´ A dochází k velmi nebezpečné hlavě vyskakujícího hostujícho hráče! I tato vzdušná šance končí několik metrů od brány.

56´ Varnsorf se nedokáže dostat přes střed hřiště, což je asi největší příčina prozatimní střelecké impotence domácích.

57´ Hezky roztáhnout hru a poslat míč na hlavičkující spoluhráče, to se zatím hostům daří.

58´ Martan opět nádherně proniká, tentokráte po straně pravé. Z příležitosti nedokáže vytěžit nic víc než aut, jenž končí na kopačkách Pardubic.

59´ Přibyl proběhl okolo tří domácích a posílá kolmou přihrávku na Fikejze. Naštěstí pro domácí pomezní rozhodčí zvedá praporek na důkaz ofsajdu.

60´ Pane Martane, klobouk dolů! Levá strana a fíí…Martan je u brány. Poslední přihrávka ale mířila do pardubické stěny, zahrává se roh.

61´ K centru se dostává Mach, ani ten neposílá před bránu kloudný míč.

63´ Dlouhý aut předvede domácí celek a hádejte, kdo se dostává k balónu? Martan! Mířidla mu ale přesně neposloužila, z téhle střely se Shejbal neosype.

64´ Za faul vidí žlutou kartu kapitán Jeřábek, dochází také ke střídání, kdy za Jarosze přichází Dostálek.

66´ Ve středu hřiště je faulován Přibyl, z rychlého rozehrání nedokázali červenobílí nic vytěžit.

67´ Jinak Varnsdorf tahá za kratší konec a to i přesto, že vede. Možná to změní přímý volný kop po nedovoleném hraní na Schuberta.

69´ Z levé strany si teď staví míč Daníček. Plavným skokem vpřed si míč přivlastňuje Shejbal a v klidu dává míč svým spoluhráčům. Standartky domácích dnes nejsou nebezpečné.

71´ K zemi padá Breite a uvidíme, co teď. U balónu se domlouvá Kotiš s Breitem na zahrání, nakonec vyhrává Breite a střílí do zdi.

72´ Mach si zkouší zahrát roh a jeho spoluhráči ani nadvakrát nedokáží usměrnit míč mezi tyče.

74´ Po povedeném centru vyskakuje obr Klátil, balón dokonce trefuje, ale intuitivně posouvá za sebe, kde už k jeho smůle nikdo nestojí.

75´ A Klátil hned opouští hrací plochu, vydělat si nějaké prémie přicází Pouček.

77´ Martan probíhá přes půl hřiště, míří přímo k pokutovému puntíku, balón dává do běhu na sprintujícího Macha, který prověří pozornost Shejbala.

79´ Za autora jedné z branek Varsdnorfu Daníčka si na hřiště dostává Cana.

80´ Shejbal teď velmi zaváhal! Nebezpečný míč jen jednou rukou volejbalovým zákrokem dává nad sebe, jenže do balónu skáče jeden z domácích hráču a spadnuvší míč hostující obrana s problémy odkopává pryč!

82´ Breite se s kamarády z týmu dostává do nadějného přečíslení, jenže situaci si kazí nepovedenou přihrávkou přímo do chřtánu pardubické obrany.

83´ Uf! Pardubice zázračně přesunou míč až před Porcala a tam ho jen tak lehce lízá kapitán Jeřábek. Naštěstí pro domácí mimo branku.

84´ Cana zkouší pálit z dálky, ale míří zoufale mimo.

85´ Střídající FIlip rozehrává kombinaci ve středu hřiště, ale snad zajímavější moment přináší následovné střídání Němečka za Vencla.

86´ Brankář Porcal teď znovu zachraňuje těsné vedení Varnsdorfu. Z protiútoku se dostává před obranu Martan, podle rozhodčího se necházel v pozici, která je v rozporu s pravidly, tudíž v ofsajdu, chytil se do krásné pasti.

88´ A Pardubice se nadechli k závěrčnému tlaku. Pro tento moment v podobě rohového kopu, při němž červenobílí nedovoleně faulují Porcala.

89´ Hráč s číslem 10 – Pouček dostává žlutou kartu za faul s označením útočný.

90´ Nastavuje se jedna minuta a je tu ještě volný přímý kop pro Pardubice. Do pokutového území se žene i brankář Shejbal!

90+1´ Brankář Porcal míč vyboxuje pryč, dopředu se žene Kotiš, kde na něj zírá prázdná brána. Jenže ještě přihrává Canovi do ofsajdu. Ten si střelu do prázdné brány neodpustí a za zdržování fasuje žlutou kartu.

Tímto utkání končí a Varnsdorf konečně vítězí na domácí půdě! Děkujeme za pozornost a přejeme krásný hokejový zbytek večera.