weby pro nejsevernější čechy

Pardubice nedokázaly udržet těsné vedení a Varnsdorf po dlouhé době vítězí na domácí půdě (FK VARNSDORF – FK PARDUBICE 2:1)

V nedělním (18. 5.) pozdním odpoledni (17:00) sehrál varnsdorfský druholigový tým zápas s Pardubicemi, který nakonec dokázal dovést do vítězného konce a to i přes to, že bylo potřeba otočit jednogólový náskok hostujícího celku. foto: Jakub Trmal Předposlední domácí kolo Varnsdorfu ukázalo necelým pěti stům fanoušků fotbal vítězný, ale bez větších šancí a náboje. Na podmáčeném terénu si Varnsdorf už v devatenácté minutě udělal velké potíže, když nechal střílet Jeřábka, který dokázal míč dostat za záda brankáře Porcala. Varnsdorf od té chvíle musel dotahovat, jenže dostat se až k vápnu hostů byl často nadlidský úkol. Naštěstí již ve 25. minutě zápasu se po rohu dostává do šance Breite. Vzdálenost k bráně sice velká, ale kolem nikdo a tak to zkusil. Jelikož měl brankář zacloněný výhled, střela zapadla až do sítě a bylo vyrovnáno.

Mužem zápasu na straně domácích byl jednoznačně Martan, který se ničeho nebál a po stranách se probíjel dopředu neuvěřitelnout rychlostí. Jedině on si dokázal předkopnout míč a frnk, obránci mu koukali na záda. Z jedné takové akce se mu podařilo posunout míč před bránu, kde dobíhal Daníček, jenž Varnsdorfu vystřelil výhru. Druhý poločas už zajímavý fotbal neukázal, oba týmy byly na šance skoupé. Za zmínku stojí výkon pardubického Hundáka, který si ve středu pole děla s žlutomodrým rojem, co se mu zlíbilo. Ani tak už ale nedokázal zvrátit výhru Varnsdorfu, který porazil Pardubice 2:1.

Zápas jste mohli sledovat ONLINE ZDE, nabízíme vám také fotografie od našich dvorních fotografů.

Nejprve Jiří Laštůvka:

a také Jakub Trmal: