weby pro nejsevernější čechy

ÚSTECKÝ ČINOHERÁK PLUJE!

Před několika měsíci zlikvidovali kulturně negramotní radní města Ústí nad Labem Činoherní divadlo o.p. s. známé po celé republice a zahraničí jako Činoherák (psali jsme tady a tady).
 250
Příznivci souboru i členové někdejšího divadla se však rozhodli, že ve své činnosti budou pokračovat i poté, co museli vyklidit historickou budovu na Střekově. Tak vznikl Činoherák Ústí, který je umělecky a finančně nezávislý na současné ústecké radnici. Svou činnost zatím finančně pokrývá sbírkovou činností. Přispět je možno zde:
http://cinoherak-usti.cz/darujte-cinoheraku/
Členové Činoheráku Ústí chtějí především pokračovat v hraní. V souvislosti s tím počítají s opravou budovy bývalého ústeckého kina Hraničář a od 20. května do 9. června 2014 budou prozatímně hrát na pronajaté Lodi tajemství bratří Formanů. Ta nyní kotví na Labi ve Vaňově a je dostupná busem MHD č. 15.
Činoherák Ústí včera symbolicky zahájil svoji divadelní činnost představením divadla Demago, které vede Jiří Maryško pocházející z Varnsdorfu. Diváky nadšeně přijatá improvizace o nelehkém údělu začínajícího umělce se jmenovala Zpátky do továren.


Drtivá většina představení Činoheráku Ústí byla krátce po zahájení předprodeje beznadějně vyprodána. Divadlo tak několik vystoupení přidalo. Zbylé lístky lze objednat zde:
http://cinoherak-usti.cz/predprodej/
Patriotické čtenáře Výběžku.eu možná zaujme fakt, že se na lodi čepují piva i limonády z varnsdorfského pivovaru Kocour.