weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam dvaadvacátého týdne 2014

Počasí stojí za prd, a přitom akcí evidujeme tolik, že člověk opravdu neví, kam dřív skočit. Zkusíme Vám tedy opět nabídnout, co kdy kde kdo (pro koho). Vrátím se ještě krátce ke dnešku, čtvrtku 29. května 2014. Jak jsme informovali, začíná v tento den Chřibské kulturní léto, já ovšem budu na varnsdorfském zastupitelstvu, odkud se přemístím do starokatolického kostela na pěvecké sbory, na něž plakátek dorazil až tento týden.

V pátek 30. května 2014 zatím vůbec nevím, jak si poradit. V Doubici se opět koná mistrovství republiky barvářů, které jsme už jednou navštívili, ale letos asi nestíhám. Už dlouho mám v úmyslu vyrazit do Filipova, na oslavy a sportovní hry v Domově „Srdce v dlaních“. Jenže do stejné doby je na Dymníku naplánováno otevření prvního fotbalgolfového hřiště v ČR a taky letošní první farmářské (Dobrotovy) trhy ve Varnsdorfu. A na konci dne se zase vzájemně přetlačují muzejní noc v Jiříkovkém provizoriu, koncert ve Šluknově, Mikulášovická hvězdárna a posezení s Kvíltetem ve varnsdorfské knihovně…

O sobotě 31. května 2014 stále ještě není rozhodnuto. Možná pojedu tramvají do skal, možná ne. Pokud ne, bude Den dětí v Loretě, vzdorokřest knihy o Jiříkovu s následnou besedou (která už proběhla ve varnsdorfském divadle), taky v Jiříkově začíná dvoudenní výstava pohlednic a známek, hasičské oslavy v Horním Podluží (včetně nového auta), hasičská soutěž v Dolní Poustevně, den dětí v Lipové, poutní mše v Lobendavě. DDM ve Varnsdorfu organizuje také den dětí. Trochu nepochopitelně u Fontány. Tam na oběd kdykoli, ale po tom, co jsem viděl v divadle, nějak si tuhle akci odpustím, i kdyby v ten den nic jiného nebylo.

Ten správný den dětí je pak v neděli 1. června 2014. Třeba DDM Rumburk k němu bude pohádkově pochodovat, rumburští hasiči pak budou (jako každoročně) slavit před hasičárnou. Nestíhám ani tyhle, ani další obce (Šluknov, Rybniště, Doubice), protože zamířím na dětský den ke Kocourovi. Hlavně aby se nám umoudřilo počasí…

Další akce najdete na plakátcích, nebo v našem kalendáři. A pokud i přes to množství upoutávek, které jsme tentokrát nasbírali, víte o něčem dalším, dejte vědět.