weby pro nejsevernější čechy

Mám pro vás něco, co rozhodně nepotřebujete!

Asi jste to už zažili. Přijde mi ale, že v posledních dnech vypukla nějaká epidemie, či co, protože útoky se množí. Nebo možná někdo hodil do placu moje telefonní číslo. “Do placu” znamená do databáze marketingových kejklířů. Obvykle ten hovor přijde v nějakou co nejnemožnější dobu, kdy má člověk třeba nápad, nebo cosi na práci, nebo jednání, prostě tak. Urputný, někdy pisklavý, jindy zase s nepřeslechnutelným přízvukem do vás začne valit: „Ááá, dobrýýý den, tady je XY-psilonka z firmy XY, v zastoupení firmy BlaBlaBla a mááám pro váááás výbornou nabííídku.“

No, byly doby kdy jsem si třeba tenhle telefonní marketing, či jak se tomu říká, i poslechl. Teď už říkám jenom: “Aha, já ale od vás vůbec nic nechci.” A hlas na druhém konci: “Jak to? Vždyť ani nevíte, co pro vás mám!” Já s přehledem: “Ale vím, jistě nic dobréééého…” A típám telefon. Variace téhož jsou nabídky od firem, zastupujících nejmenovaného mobilního operátora, které mi vnucují stále dražší produkty, zdánlivě za méně peněz… Před pár dny volala slečna, že pro mně má “tablet pouze za korunu” a dodala: “Jste z mé zprávy šťastný?”

To už bylo fakt hustý. Dokážu být šťastný z krásného západu slunce, nebo když si naši psi hezky hrají, nebo když voní vzduch. Z tabletu za korunu šťastný nejsem a vím pozitivně, že ani nikdy nebudu. Řekl jsem té osobě: “A víte vy vlastně co? Je to přesně opačně. Já jsem od vás před pár dny dostal sms-kou vyrozumění, že jste mi prodloužili smlouvu, kterou jsem ale vůbec nechtěl, nýbrž naopak jsem od vás přejít ke kokurenci…” Tentokrát to típla druhá strana. Navíc, přijde mi, že tohle telefonické obtěžování bude někde těsně na hranici zákona. Něco podobného, jako když mi do emailu chodí nahlouplé nabídky od Mr. HubbaBubba, kterému zrovinka šestý strýček z třetího kolene odkázal v Nigérii 175 miliónů dolarů, ale nemůže si nějak nechat ty prachy poslat na své konto, tak ať mu pošlu to moje, a že všichni zbohatneme a světem zavládne mír. I když si nejsem jistý, zda to všechno není moje chyba. V tom smyslu, že mám mobil, že mám e-mail, že jsem na síti… Tak na co si pak stěžuji?