weby pro nejsevernější čechy

Hravé cvičení pro děti od 1 do 3 let

Každé pondělí od 9:30 se v prostorách Mateřského centra Beruška (podkroví školní družiny ZŠ Krásná Lípa) koná cvičení rodičů s dětmi od 1 roku – které však již mají za sebou první krůčky – do 3 let. Hravou formou si 30-45 minut protahujeme tělíčka, rozvíjíme psychomotorické, senzomotorické a rozumové dovednosti, jakožto i jemnou motoriku a praktické dovednosti. Veškeré cvičení je doprovázeno písničkami, básničkami a říkadly. K dispozici máme řadu pomůcek, které obměňujeme (např. míče a míčky různých velikostí, obruče, psychomotorický padák, lavičky, stuhy a mnoho dalšího), aby bylo cvičení co možná nejzábavnější. Snažíme se děti pozitivně motivovat tak, aby spolupráce při cvičení vycházela z jejich vlastní potřeby nikoliv z tlaku ze strany rodičů či instruktora.

Cvičíme ve skupince maximálně 10 dětí a rodičů. Cvičení probíhá v pětihodinových blocích, na něž lze zakoupit výhodnou permanentku za 200 Kč. Můžete si však přijít zacvičit i na jednotlivé lekce za 55 Kč, je však dobré informovat se předem na telefonu +420 777 576 698 (Instruktorka PhDr. Jana Votápková), případně na emailu cviceni.krasnalipa@gmail.com, zda jsou v kurzu momentálně volná místa. 

Máme za sebou již dva bloky. Všichni – rodiče i děti –  si společně užíváme příjemně strávené chvíle. Za necelé tři měsíce cvičení pozorujeme, že děti stále více a se zájmem spolupracují při cvičení, které pak často vyžadují i doma od rodičů, dělají obrovské pokroky v nacvičovaných dovednostech jemné i hrubé motoriky, stále více komunikují s dětmi i dospělými, stydlivější děti se úspěšně zbavují ostychu a všichni se zdokonalují v sebeobsluze. Všechny tyto dovednosti ocení obzvláště děti, které se v září chystají poprvé do školky. 

Vezměte i Vy své děti, vnoučata, či pravnoučata a přijďte se mezi nás podívat. Další informace naleznete na www.komunitnicentrum.com

PhDr. Jana Votápková

Instruktorka programů „Hravé cvičení“