weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam třiadvacátého týdne 2014

Opět nadešel čas, předložit pár tipů ze shromážděných podkladů k akcím, které se budou konat v následujících dnech. Dnes, ve čtvrtek 5. června 2014, začíná ve Varnsdorfském divadle již 16. ročník celostátního festivalu scénického tance Tanambourrée, který potrvá až do neděle. Nepředpokládám, že na totálním diváckém nezájmu by se cokoli změnilo, pro mne ale jde o srdeční záležitost, takže obejdu všechny čtyři dny. Pro připomenutí zahajovací představení v roce 2013 a v roce 2012.

V pátek 6. června 2014 opět Tanambourrée, dopoledne před školkou na Národní, odpoledne v ZUŠce.

V sobotu 7. června 2014 se z Jedlové budou na kolech spouštět šílenci v rámci Meatfly 3DCupu, což už jsme dokumentovali minimálně dva předchozí roky (2013, 2012). Časově koliduje Den bezpečnosti ve Šluknově. Občas brblám, že o některých akcích nejde nic zjistit, ale myslím si, že 3 různé plakátky (byť stejného obsahu) na jednu akci jsou zase opačný extrém… Večer snad někdo od nás zaskočí na Rumburskou sekanou, já budu opět na Tanambourrée, letos snad opravdu v exteriérech, jako tomu bývalo dřív.

V loňském roce se Tolštejnské slavnosti nekonaly, nedopřálo nám jich počasí (takže jsme dokumentovali naposledy rok 2012). Letos ovšem přišla z mého pohledu poněkud pitomá inovace – posunuly se z pátku a soboty na sobotu a neděli. Jenže v neděli 8. června 2014 končí ve stejném čase, v jakém bude audience purkmistrů a rychtářů, končí svým závěrečným vystoupením letošní Tanambourrée. A aby toho nebylo málo, ještě se do boje o návštěvníky zapojuje FK Varnsdorf, který pořádá odpoledne v Kotlině. O Běhu Rumburské vzpoury jsme psali sólo, cyklisty padající z kopce dolů na Jedlové vystřídá závod Pekla severu – Horská časovka, které v loňském roce moc počasí nepřálo.

Jo, a od soboty do neděle je taky Filipovská pouť, co ji před pár lety chtěli pro nezájem místních zrušit. O minifestivalu Rozhledy v Jiřetíně nevím nic jiného, než že se koná od pátku do neděle. Další akce objevíte třeba v našem kalendáři. A fakticky – pokud víte o nějaké další akci, kterou se nám nepodařilo objevit, dejte nám vědět.