weby pro nejsevernější čechy

Dráha národního parku

Určitě jste si již někde přečetli, že se chystá velká sláva, protože výběžek bude mít železniční propojení do Děčína přes Německo. K zahájení provozu z Dolní Poustevny se chystají různé akce, kromě jiného vyjde i speciální tiskovina, obsahující i jízdní řády. Pravda, trochu zvláštně působí, když následná slova pocházejí od TOHO hejtmana za TU stranu, jenže co člověk nadělá:

Vážení čtenáři, vážení cestující,

dvacet pět let po pádu železné opony, deset let po vstupu České republiky do Evropské unie a sedm let po zrušení hraničních kontrol se vyplňuje jedna z posledních mezer, jež od sebe oddělovaly Čechy a Sasko: obnovené železniční spojení mezi Dolní Poustevnou a Sebnitz napomáhá k těsnějšímu propojení těchto dvou regionů. Díky nové železniční trati z Rumburku přes Sebnitz a Bad Schandau do Děčína se vytvářejí nové příležitosti pro rozvoj ekonomiky a turistického ruchu, ať už pro zaměstnance dojíždějící za prací či turisty samotné.

Svezte se novou linkou U 28 – v tomto speciálním vydání magazínu OberelbeTakt Vám v souhrnu přinášíme všechny důležité informace, od jízdního řádu až po ceny jízdného.

Přeji Vám příjemnou cestu na návštěvu do sousedního regionu.

Váš 

Oldřich Bubeníček

Hejtman Ústeckého kraje