weby pro nejsevernější čechy

Labyrintem tajemna, neboli chcete najít poklad? [soutěž o knihu]

Labyrintem tajemna nás provede další knížka z nakladatelství Paseka od Martina Stejskala. Kniha potěší každého cestovatele po historických městech v Čechách, na Moravě a Slovensku, který se zároveň zajímá o starodávné legendy a pověsti. Je přehledně encyklopedicky zeměpisně uspořádána. Každé místo je pak označeno grafickým symbolem podle toho, zda jde o bájného tvora, místo posvátné, místní legendu nebo jinou kuriozitu. Symboly slouží též k rychlé orientaci v místopisné části a v mapách.
Takže jestli chcete najít poklad tady ve výběžku, je jasné že je ukrytý …v … eee…. No musíte si to přečíst a pak poklad najít. Víc v tom nehledejte)
My už třeba víme, kde je zakopaná truhla naplněná pokladem, kterou však lze vyzvednout jen před východem slunce.
Kdybychom tu truhlu našli a naložili na vozejk tažený koňmi a byli bychom v 18. století (mohlo by to být třeba 23. 7. 1799 ve 3.23), asi bychom koně od Rumburku hnali spíš jižním směrem, protože kdybychom jeli na sever, padli bychom nejspíš do rukou obávaného loupežníka a jeho bandy, která tu zrovna tou dobou řádila.
Víte-li, kterého loupežníka myslíme a chcete-li vědět, kde leží ta truhla, tak nám stačí napsat jeho jméno.

**A pokud jste dalekozrací a nepřečtete tento text, nemá cenu si knížku přát, je totiž napsaná takovejhlema prťavejma písmenkama

{module labyrint_tajemna}

Soutěž končí 15. července 2014