weby pro nejsevernější čechy

Letiště Drážďany: Velký cestovní den 22. 6. 2014 (+ prohlídka letiště v češtině)

Letiště Drážďany pořádá 22. června 2014 velký cestovní den. Dovolená na pláži nebo poznávací cesta do cizích měst? Letový plán Letiště Dresden International nabízí  řadu možností, jak objevovat svět přímo z Drážďan. Kdo hledá letové spojení či plánuje leteckou cestu o nadcházejícím létě, podzimu či v zimě, učiní nejlépe, když navštíví akci Velký cestovní den v drážďanském terminálu. Na dvacet cestovních kanceláří zde bude v neděli 22. června mezi 10-18 hod představovat svou atraktivní nabídku a poskytovat podrobné informace.

Pořadatelé mysleli i na děti: aby se mohli dospělí návštěvníci v klidu věnovat porovnávání nabídek cestovních kanceláří, čeká mezitím na děti hravý a zábavný program. Návštěvníci  mohou zaparkovat v parkovacím domě u terminálu. O cestovním dnu je zde parkování po dobu 2 hodin zcela zdarma.

Prohlídka letiště v českém jazyce začíná ve 12 hod. Účastníci prohlídky se nejprve seznámí se samotným terminálem, po bezpečnostní kontrole následuje i jízda autobusem na plochu letiště. Podle provozu zde bude možnost filmovat či fotografovat. Sraz na prohlídku je u Informací při vstupu do terminálu. V Informacích obdrží návštěvníci i vstupenky na prohlídku. (Dospělí: 6 EUR, děti do 14 let 4 EUR)

Výjezdní lístek, který návštěvníci obdrží při vjezdu do parkovacího domu, bude možno proplatit a nechat si označit přímo v Informacích, čímž odpadne nutnost docházení  k platebním automatům. S označeným výjezdním lístkem mohou pak návštěvníci odjet přímo k výjezdové závoře. Po překročení dvouhodinové doby zaplatí návštěvníci paušální částku ve výši 3 EUR.

Na letním letovém plánu Letiště Drážďany jsou denní přímé lety do prázdninových destinací na březích Středozemního moře, Atlantiku, Rudého či Černého moře: Egypt (Hurghada), Bulharsko (Burgas, Varna), Řecko (Korfu, Kos, Kréta, Rhodos), Itálie (Lamezia Terme), Španělsko(Barcelona, Fuerteventura, Gran Canaria, Mallorca, Teneriffa), Turecko (Antalya) a Tunis (Džerba, Enfidha). Mimoto jsou v nabídce i přímé lety do Maďarska (Debrecen, Sarmellek/Balaton).

Kdo upřednostňuje poznávací dovolenou ve městech,  ten se může v letní sezóně vydat přímým spojením do  Amsterdamu (nově od 1.9. se společností Etihad Regional), Barcelony (se společností  Vueling), Basileje (Easyjet), Krasnodaru (UTair), Londýna (CityJet), Moskvy (Aeroflot, UTair), Palmy de Mallorca (Air Berlin) a Curychu (s InterSky  a od 1.9. i s  Etihad Regional). V rámci Německa zajišťuje Lufthansa nepřetržité spojení do  Frankfurtu nad Mohanem a Mnichova, společnost Germanwings provozuje lety do Kolína nad Rýnem, Bonnu a Stuttgartu. Do Düsseldorfu je možno letět s Air Berlin a s Germanwings.

Vedle letoviska  Hurghada budou v zimě 2014/15 zajištěna i dvě nová přímá spojení Drážďan s destinacemi v Severní Africe: Agadir v Maroku a Marsa Alam v Egyptě. Letecká společnost Germania zajišťuje lety do obou destinací od listopadu a umožňuje koupit si i jednotlivá místa.

Kdo plánuje lety do vzdálených cílů, je zde na Cestovním dni v Drážďanech také správně. Letecké společnosti nabízejí cestujícím praktické přípoje do letovisek i metropolí na všech kontinentech, např. na Kubu, do Thajska, New Yorku, na Floridu či Maledivy. Čekací doby na leteckých uzlech jsou již zpravidla krátké a četnost letů na velká letiště, jako např. 6 krát denně z Drážďan do Frankfurtu, umožňuje naprosto pružné plánování.

Hlavní informace – 

KDY: 22.6.2014 10–18 h | 12 h prohlídka letiště v češtině (rezervace u informačního pultu)

KDE: Letiště Dresden Flughafen, telefon +49 351 8813031

DOPRAVA: Příjezd a parkování: Letiště Dresden International je dostupné po dálnici D8/A17 a A4. Výjezd „Letiště Drážďany/Dresden Flughafen“ je označen symbolem letadla. V krytém parkovišti, které se nachází v blízkosti terminálu, je k dispozici zhruba 3 000 zastřešených parkovacích míst. | Vlakem – Na letiště jezdí linka rychlodráhy (S-Bahn S2) z nádraží Dresden-Hauptbahnhof či Dresden-Neustadt.

VSTUPNÉ: Vstup volný. Parkování v krytém parkovišti je během Cestovního dne po dobu 2 hodin zdarma. Výjezdní lístky budou k dispozici na letištních informacích. PROHLÍDKA LETIŠTĚ 6 €/ 4 €

www.letiste-drazdany.cz