weby pro nejsevernější čechy

O bylinkách v čajovně Na Kopečku s paní Brožovou

Ve středu [18/6] po 19,00 hodině proběhla velice příjemná beseda o bylinkách v útulném prostředí čajovny Na Kopečku v Rumburku. Převzato z webu čajovny (nebyl jsem tam celou dobu, mycí pult a varná konvice je moje hobby):

Příroda je vizitkou společnosti. Bylinky, které jsou pro radost, zdraví a krásu jsou její součástí. Naučme se je znát a chránit i pro naše vnoučata. Beseda s paní Brožovou o bylinkách a bylinkářství. To co bylo dříve naprosto samozřejmou součástí stravy se rychle vytrácí a ti co bylinkám rozumí jsou pro většinovou společnost trochu podivíni. A přitom by to mělo být naopak!! Všude kolem máme kvalitní luční i lesní byliny a my (naštěstí ne všichni) si radši jdeme koupit do supermarketu náhražky stravy plné pochybných Éček…. Pojďme se vrátit k přirozenosti a k tomu, co opravdu tělo potřebuje.

Tato beseda byla velice poučná, příjemná. Paní Brožová se třebas snaží předat své znalosti i mezi děti v mateřských školkách a snad od nového školního roku i na základní školy.

Pozor pozvánka na poslední dvě akce čajovny:

V pátek [20/6] od 19:00 hodin se uskuteční koncert skupiny Náhodou v kostelíku vedle čajovny Na Kopečku. Mladí muzikanti z rumburského gymnázia, kteří spolu tvoří a hrají již několikátou sezónu a jde jim to na výbornou. Mají vlastní písničky. Na Kopečku jsou už stálicí!! Dobrá muzika od místních …

Ve středu [25/6] od 19,00 hodin se uskuteční opět koncert a to NTC taktéž v kostelíku vedle čajovny Na Kopečku.Jde o pěvecký sbor gymnázia Rumburk ověnčený mnoha oceněními. A to po právu! Přijďte se přesvědčit, jak kvalitně se dají provést aranže známých i neznámých písní. Sbor, který pravidelně boduje na soutěžích celonárodní úrovně.

Další program je v čajovně až v září. Výběžek.eu vás o tom bude samo sebou informovat !!!