weby pro nejsevernější čechy

Ne náhodou byl Na Kopečku koncert Náhodou

Telegraficky: v pátek [20/6] po sedmé podvečerní v kostelíčku Na Kopečku v Rumburku se probudil folk, co není k mání se skupinou Náhodou.

10 uv vyb

Tato skupina zaplnila velice slušně kostelík (nešťastně se to krylo s Gympl festem na Kocouru), skorem něco málo přes hodinu a půl předvedla muzikální produkci na způsob (svěžího, mladého) folku, který v nás, jak se patří, tato partička probudila. Jen mohu potvrdit slova napsaná na webu čajovny, že to jsou mladí muzikanti z rumburského gymnázia, kteří spolu tvoří a hrají již několikátou sezónu a jde jim to na výbornou! Mají vlastní písničky. Na Kopečku jsou už stálicí (já jsem je tu zažil poprvé a doufám, že né naposled). Prostě je to žívá dobrá muzika od místních. Vím také, že si zahrají na fesťáku u Bezdězu a že se zapsali do paměti nás, co jsme v tento podvečer tam byli, protože jsme tam právě seděli i stáli. Přiznám se, neměl jsem ten den narozeniny, měl jsem je před nějakou dobou. Prostě jsem to křikl emotivně a nestihl jsem to dodat …

Pozvánka: Ve středu 25.6. 2014 od 19:00 hodin je v kostelíku tamtéž koncert NTC. Jde o pěvecký sbor gymnázia Rumburk ověnčený mnoha oceněními. A to po právu! Přijďte se přesvědčit, jak kvalitně se dají provést aranže známých i neznámých písní. Sbor, který pravidelně boduje na soutěžích celonárodní úrovně.