weby pro nejsevernější čechy

Čtverec v Poustevně a pankáči v Šenově

Ať organizátoři posunou termín rockového festivalu Čtverec v Dolní Poustevně sem nebo tam, vždycky se na nebi honí mraky a hrozí deštěm. Až uvidíte plakáty na příští ročník, nikdy tou dobou nesušte seno!Letos tedy nepršelo, ale žádné teplo nebylo. Přesto se na festivalu převážně metalové hudby sešlo na čtyři stovky fanoušků. Ještě odpoledne to ale vypadalo o dost jinak) 

 DSC0001

Takže jsem odpoledne areál jenom proběhl a vrátil se večer, kdy nastoupili místní Krleš. Kytarista Radek Sady Sadovský chvilku před nástupem na jeviště svlékl montérky a místo lopaty vzal do rukou kytaru. Místní kolorit.

Hybatel věcí Krleš předvedli svůj klasický set, který by mohli hrát o půlnoci se zavřenýma očima, přesto si přichystali překvapení, když do písně Ekokalypsa nasadili čtyřčlenný dívčí sbor s věkovým průměrem tak devět a půl roku. Milé a svěží.

Zmínil jsem to už na našem fb profilu: uvědomil jsem si letos, když Krlešáci hráli svůj největší hit Kráv!n!roll, že tahle písnička a žádná jiná by se měla stát hymnou výběžku, nebo jistě výběžku(.eu)

Co?

Potom nastaupil Arakain.

A potom jsem Čtverec opustil, nabral stopaře, abych šel spát, jenomže jsem zjistil, že se pod šenovským obchoďákem koná punkový večirek a dorazil jsme právě na set kapely Wrata od (asi pořád ještě) středověku.

 DSC0477

Tuhle Martina psala o jejich písních, které najdete na tomhle cédéčku, na webu sleduju, že hodně často hrají a i na tomhle vystoupení to bylo znát. Jsou prostě vyhraní, Petr  Pjotr Richter (hráč na fagot a kdeco) se navíc prosadil jako jasný frontman a začal hodně zpívat, což výrazu kapely hodně prospělo. 

No, a potom už byla neděle.