weby pro nejsevernější čechy

Vykoupat se ve Velkém Šenově? Velmi dobrý nápad!

Podle zpráv jeden z posledních dnů zasvěcený nepříjemnému slunci a tíživému dusnu. Kam tak narychlo vyrazit k vodě? Volba padla na koupaliště ve Velkém Šenově a byli jsme příjemně překvapeni. Až na ty díry.foto: Marek Douša Nedaleko za hranicí obce Velký ŠenOFF, jak s oblibou používá pan šéfredaktor, nachází se nepřehlédnutelná odbočka do lesa opatřená cedulí s nápisem „koupaliště“. Kdo se na místo vypraví na kole či pěšky, je v pohodě a s úsměvem na tváři. Kdo vyjede s rukou na volantu, vrásky mu udělá nepěkná cesta na parkoviště lemovaná obrovskými dírami. Přejet se to ale bez zničení auta dá, to je nutné zdůraznit.

Každopádně vstup na koupaliště za příjemných dvacet korun, pro děti poloviční, taková velmi lidová cena. V okolí samotné vodní plochy se můžete položit na deku a nemusíte se bát nějaké špíny či odpadků, travnatá plocha je řádně posekaná a uklizená. Lidí bylo při polozataženém odpoledni tak nějak přiměřeně, ale dlouhodobé statistiky návštěvnosti nevlastníme.

Vstup do vody je pozvolný po velkých schodech, máte možnost buď se poté rovnou ponořit do hloubky nebo postupovat po pozvolně se svažující betonové rovině, což méně otužilí jedinci jistě kvitují. Voda je čistá a nikterak studená, termálko to není, ale na letní osvěžení jako dělané. Prostor pro plavání je víc než dostatečný, pro vydovádění také tak. Vyhrazený je i prostor pro neplavce, velkou radost přinášely dvě obrovské volně přístupné plovoucí pneumatiky. Pro skokany je pak možnost využít malých skokánků nebo trošku adrenalinovějšího tudíž vyššího skokanu.

V areálu nechybí uklizené záchody, jedna šnekovitá převlékárna, malé občerstvení s krásnými cenami a pár suchozemských prolézaček. Nejsem si jistý, jak je to se stínem, protože při naší návštěvě ho nebylo třeba. Moc stromů kolem vody není, takže to s ním nejspíše nikterak slavné nebude. Suma sumárum je koupaliště ve Velkém Šenově ideální zastávkou na trochu letního čvachtání.