weby pro nejsevernější čechy

Zítra se bude demonstrovat v Děčíně

Hm, tak Lukáš Kohout změnil lokalitu a organizuje demonstraci v Děčíně. Ne že by se nám po něm stýskalo, ale podívat se pojedeme. Už proto, že tahle demonstrace může předznamenat celý volební podzim.

Bude tématem voleb problém nepřizpůsobivých menšin, nebo se některý kandidát zaměří na návrh nějakých systémových řešení?

Budou vzduchem lítat pendreky a velká slova, aby nakonec utek skutek?

Novináři jsou v pohotovosti a podle tiskové zprávy i policisté:

Na středu 13.8.2014 je v Děčíně na Mírovém náměstí svoláno na 15.30 hodin shromáždění pod názvem „Setkání nespokojených občanů Ústeckého kraje a města Děčín k napadení občana města Děčín“. Do bezpečnostního opatření policie nasadí desítky policistů. Budou mezi nimi policisté ze speciální pořádkové jednotky, krajské pořádkové jednotky územního odboru Děčín a důležitou roli opět sehraje antikonfliktní tým, který bude intenzivně komunikovat s účastníky shromáždění a předcházet tak nenásilně možným konfliktům. Do bezpečnostního opatření jsou zapojeni také strážníci Městské policie Děčín. Policie bude shromáždění monitorovat a v případě narušení veřejného pořádku je připravena zasáhnout. Policie ČR je v úzkém kontaktu s vedením městského úřadu. Během bezpečnostního opatření bude kompetentní úředník z Magistrátu města Děčín připraven konat v souladu se shromažďovacím zákonem.

Je na místě ostražitost nebo jenom shovívavý úsměv?

Uvidíme zítra. A vy u nás můžete sledovat zpravodajství přímo z Děčína.