weby pro nejsevernější čechy

Jiříkovské opoziční listy plné otázek, neboli horký volební podzim začíná

Do redakce se nám dostal čerstvý výtisk zbrusu nových jiříkovských (opozičních) novin, které vydává Spolek přátel Jiříkova a Filipova. Jaké jsou? Vlastně dost divné, takže normální) Hned otvírák — Sdružení přátel Jiříkova a Filipova — Kdo jsme a proč tyto noviny — naznačí v čem je hlavní problém: ačkoli titulek slibuje představení sdružení a čtenář očekává, že se dozví něco konkrétního, musí být nutně zklamán, protože pouze noviny, které se vám dostaly do rukou, jsou reakcí na dlouhodobě neuspokojivou situaci ve městě…

Místo podpisu potom jenom SPJaF případně red (jako redakce, poznímka naší redakce)).

Dá se vytušit, že s redakcí je nějakým způsobem spojen učitel Matička.

Zbytek je potom na ochotě čtenářů pátrat v odkazech, které pisatelé zanechali: tedy web http://spjaf.wz.cz na kterém najdete kandidátku tohoto sdružení do komunálních voleb (konečně nějaké jména!) a odkaz na profil sdružení na facebooku.

Zbytek novin je potom věnován tomu co je ve městě špatně a tomu že to lze dělat lépe.

Jedna a půl strany nabízí pohled na jiříkovské požáry a spáleniště. Opravdu; požárů tu bylo v poslední době víc než kdekoli jinde ve výběžku(.eu).

Další číslo výjde podle tiráže 25/8, tedy ve chvíli, kdy už půjde do tuhého a předvolební boj bude mít před sebou posledních pět neděl.

My se těšíme, že autoři budou konkrétnější, abychom se v jiříkovské situaci mohli lépe orientovat.

Noviny vyšly v úctyhodném nákladu jeden tisíc výtisků a jsou distribuovány zdarma, takže by se mělo dostat na každého zájemce.