weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam čtyřiatřicátého týdne 2014

Tento víkend bude opět ve znamení co by kdyby, protože mám být někde zcela jinde. Proto si vyjmenujme akce, na které bych se šel podívat, kdybych tady byl. V tuto chvíli naše kolegyně pěje v Krásné Lípě (alespoň předpokládám) a pan ředitel se možná staví na Fabrice v Doubici na koncertík (alespoň předpokládám).

V pátek 22. srpna 2014 začínají večer Slavnosti města Rumburk, jejichž hlavní část se odehraje následně v sobotu. Předcházet jim bude ostře sledovaná tiskové konference.

V sobotu 23. srpna 2014 je toho víc než dost. S o.p.s.kou je možno vyrazit parním vlakem do Saského Švýcarska, krajinu budou brázdit autoveteráni (Veteránem severem z roku 2013 k vidění zde), na sjezdovce v Horním Podluží budou drandit koně na dalším rodeu (rok 2013, rok 2012), v Srbské Kamenici pokračuje jubilejní 20. ročník mezinárodního hudebního festivalu, s vůní Orientu pokračují již zmíněné rumburské slavnosti (rok 2013, rok 2012), den je možno zakončit s hudbou na večírku v Lipové.

V neděli 10. srpna 2014 je možno vyrazit na Pravčickou bránu se strážcem NP a já odpoledne nemohu chybět ve Filipově (konečně se vyjasní, jak to bude s tím živým malováním).

Jen pro ujasnění – v pátek a sobotu se nebudu flákat, ale pokud všechno klapne, budu běhat a cvakat kdesi pod Bezdězem.

Vybírejte a užívejte. Další akce najdete na připojených plakátcích. Některé z nich nejsou v našem kalendáři, v něm ale zase najdete akce, k nimž nemáme plakátky. A pokud víte o čemkoliv dalším, dejte nám vědět.