weby pro nejsevernější čechy

Do Varnsdorfu přijíždí Zlín, prolomí severočeský tým smolný vstup do soutěže? ŽIVĚ! (VDF – ZLN 3:0)

V pátém kole naší druhé nejvyšší fotbalové soutěže zajíždí do Varnsdorfu mužstvo ze Zlína. A náš tým z Koltiny se má co snažit, protože tuto sezónu ještě tři body z žádného zápasu nevydoloval. Utkání se hraje v neděli 31. 8. od 17:00.Ilustrační foto: Jakub Trmal Jak to zatím s Varnsdorfem vypadá? Dost bledě. Za první čtyři kola soutěže inkasoval pět gólů a vstřelil pouhé dva. Což také znamená, že získal jen tři body za tři remízy a jednu prohru. Aktuální pozice v tabulce představuje čtrnáctou příčku. Na obranu našeho celku se ale musí přiznat, že na začátku soutěže si Varnsdorf vylosoval jednoho těžkého soupeře za druhým – Ústí nad Labem, Táborsko, Pardubice a Žižkov.

A jak si vede tým z Kotliny v národnm poháru? O nic lépe, vypadl totiž s Bohemians Praha, když prohrál 2:0. Zato Zlín má na kontě dvě výhry a dvě remízy, tudíž osm bodů a pěkné šesté místo. Uvidíme, co na tom dnešní utkání změní.

Online přenos začíná v 17:00, pro obnovení stiskněte klávesu F5.

FK VARNSDORF: Porcal, Breite, Filip (kapitán), Novotný, Kouřil, Durdevič, Landovský, Daníček, Tvaroha, Rudnytskyy, Schubert (Zieris, Martan, Jurča, Samoel)

– trenér Frťala

FC FASTAV ZLÍN: Dostál, Malý, Hubáček (kapitán), Poznar, Salachna, Višněvský, Hájek, Pazdera, Benčík, Kraut, Chmelo (Jeleček, HOlík, Motal, Kopečný, Kurtin, Jurič, Žukowski)

– trenér Pulpit

Rozhodčí: Berka, Vaňkát – Zeman


3´ A hned na začátku utkání prochází Kotlinou štěstí a radost. Volný přímý kop z pozice blízké brance hostů zahráli varnsdorfští hráči výborně, nejdříve Breite přebíhá míč a kop nakonec provede Kouřil, který umístěnou střelou posílá Varnsdorf do vedení! 1:0 pro domácí.

5´ Ožehavou situaci teď řešil před vlastní bránou Porcal, nakonec ale dotírajícímu hráči Zlína míč uzmul.

7´ Zlínský kapitán Hubáček zahrává volný přímý kop, ale hned po něm dochází k útočnému faulu a míč mají domácí.

8´ Benčík zahrává aut na útočné polovině, ale Zlín se kombinací dostává pouze k vlastnímu brankáři Dostálovi.

10´ Z nátlaku hostů osvobodil Varnsdorf až útočný faul jednoho z hráčů v bílem, což je barva, ve které dnes hosté nastoupili.

11´ Krásné přenesení na druhou stranu hřiště k Rudnytskému zastavil vztyčený praporek pomezního rozhodčího, který značí ofsajdové postavení.

12´ Kraut vedl míč směrem dopředu a varnsdorfská obrana si s ním dlouhou dobu nevěděla rady. Po následné ruce jednoho z hostů se po volném přímém kopu dostává míč k Landovskému, který centruje před Dostála a centr se nakonec zakroutí přesně pod vrchní tyč, takže brankář musí balón vyboxovat ven.

14´ Po rohu se k zakončení dostane Schubert, který střihne nůžkami a kulatý nesmysl posílá mimo tři tyče.

15´ Po nadýchané přihrávce vzduchem musí Dostál až na kraj svého území, aby za minutu dvanáct popadl míč.

16´ Chmelo utekl domácí obraně po levé straně, naštěstí je v pohotovosti Porcal a hezký centr likviduje do rukavic.

17´ Rudnytskyy se málem dostává k míči těsně před bránou, v poslední chvíli je mu ukopnut bílou barikádou.

18´ Hraje se od brány k bráně, další nebezpčnou situaci před svatyní Porcala likviduje záchranou hlavičkou Tvaroha.

19´ Varnsdorf roztahuje svou hru po celém hřišti, jenže pak se Rudnytskyy dopouští útočného faulu a po něm, jak ja známo, veškerý útok končí.

21´ Domácí obrana teď třikrát ostrým skluzem zastavila průnikovou přihrávku před pokutové území, ani jednou se ale žlutomodří nedopustili faulu.

22´ Moc hezká akce Varnsdorfu! Breite posílá nadzemní přihrávkou dopředu po pravé straně Rudnytského, který si zkouší vzduchem obhodit jednoho z bránících hráču, jenž škrtne o nohu Rudnytského a je z toho faul. Po volném přímém kopu se k míči dostává hlavou kapitán Filip, ale bránu míjí!

25´ Hájek si běží sklepnout balón po autu, avšak je faulován. Po sérii následujících nepřesností získává aut Varnsdorf.

26´ Ofsajdem se tentokrát provinili hosté, hned nato zahrál jeden z domácích hráčů rukou.

27´ Varnsdorf to tentokráte dopředu zkoušel stranou levou, ani tudy ale cesta nevede.

29´ Nebezpečnějším týmem jsou nyní hosté, pokus o nebezpečnou hlavičku zneškodnil Novotný.

30´ Landovský i Rudnytskyy si teď u lajny požádali o míč a chtěli oba dva najednou vhazovat. Rychleji to provedl Landovský a tak Rudnytskyy míč zahodil za sebe a běžel hrát nohama, to mu asi jde lépe.

31´ Po přihrávce Daníčka se dostává k pravému praporku Rudnytskyy, který rychle centruje, ale velmi nepřesně. To až tak, že míč končí na druhé straně hřiště v autu.

32´ Porcal následný rychlý protiútok ukončuje sebráním míče do rukavic.

33´ Pěkná práce Varnsdorfu, míč dostává přesně na ofsajdovou linii Daníček, avšak pomezní praporek bez váhání zvedá. Laserový zrak, konečky vlasů.

34´ První žlutá karta pro nevybíravý zákrok Benčíka u střídaček.

35´ Daníček propouští míč pod nohama na Rudnytského, který brousí pravou stranu a míč nakonec dává po zemi před bránu k Schubertovi, jemuž je míč džentlmensky ukopnut pryč.

40´ Omlouváme se za pětiminutový výpadek, který způsobilo špatné internetové připojení. Za tu dobu proběhl Kotlinou potlesk Tvarohovi, který odvážně zkusil silnou střelu z dálky, jenž bohužel mířila mimo.

41´ Zlín zakládá útok dlouhým nakopnutým míčem dopředu, ale Landovský se tím nenechá rozhodit a s jistotou posílá balón k brankáři Porcalovi.

42´ Obrovská šance domácích nastala, když se jeden z útočích hráčů žlutomodrých pouští do hlavičkového souboje s brankářem Dostálem, míč propadá za ně, ale naneštěstí pro domácí se odkutálí mimo bránu.

44´ Po pravé straně se jako lasička protáhne Landovský, ale přihrává před vápno po zemi a bohužel přímo do rukavic Dostálovi.

45´ ,,Tam se jich vejde!“ skandují teď domácí fanoušci, když Hájek od středové čáry napálí míč vysoko a to velmi vysoko nad bránu. Stejou minelu zopakuje na druhé straně Breite, čímž první poločas končí.


45´ Za Pazderu se na straně hostů podívá na hřiště Jeleček.

46´ Druhý poločas je zahájen a Malý jen tak tak ukopává míč do zámezí před vysoko napadajícím varnsdorfským útokem.

47´ Varnsdorf se puští do útoku po straně, domácí ale faulují.

49´ Rychlý brejk žlutomodrých zpomalil Schubert a tak mu nezbylo nic jiného, než se svalit na zem, po čemž zazněl hvizd píšťalky.

50´ Po zahrání volného přímého kopu se domácím naskytuje možnost rohového kopu, ale míč trefuje prvního vyskakujícího hráče.

51´ Volný přímý kop zahrává Tvaroha od střídaček, ale znovu hned do prvního bílého hráče.

52´ Nádherný míč pro Durdeviče, který nepřihrává a od levé lajny se dostává až k šanci na zakončení, jenže přímo do náruče Dostála.

53´ Breite vyšťouchl míč uprostřed pole a vyslal do sprintu Schuberta, jenž se dostal až k brance, ale obtěžován obranou za zády vyslal nevýraznou střelu po zemi, pro kterou neměl Dostál pochopení.

55´ Kouřil se po obranné hlavičce uprostřed vápna hroutí k zemi, ale rozhodčí nepíská. Následně hosté vyšlou jedovatou střelu, naštěstí těsně mimo tyče.

56´ Dochází ke střídání, za nevýrazného Schuberta si zahraje Martan.

57´ Porcal je nucen vyběhnout až za pole své působnosti a rychle odkopnout míč pryč před dravými hráči ze Zlína.

58´ Šikovně kopnutá standartka skončila v rukou brankáře hostů, ani při této příležitosti domácí nezvýší svůj hubený náskok.

59´ Osmička na sedmičku! Taková byla posloupnost hráčů, Novotný chtěl prověřit sprinterské dovednosti Martana, ten mu ale jasně gestikuloval, že tohle opravdu nestíhá.

60´ Martan zazdívá dost výhodnou situaci pro Varnsdorf, když v přesile vedle vápna zastavuje míč, váhá a nakonec ho posílá přímo na kopačky bílého baletu.

61´ Mezitím došlo ke střídání, za Salachnu si zahraje Kurtin.

62´ Neuvěřitelné, jak si Martan vypíjí svůj pohár hořkosti! Nejdříve si nabíhá do skvělé šance za obranu, řítí se naprosto sám na brankáře Dostála, aby nakonec posunul míč do leva. Jenže v těch místech ještě nabíhající spoluhráč není a tak se z jasné gólovky stává brejk hostů.

65´ Landovský fasuje žlutý kartonek a Zlín vhazuje aut, kterého se zmocní žlutomodří, ale nedostanou se ani na půlku.

66´ Při pokusu o střelu hrál Martan nebezpečnou hru vysokou nohou. Písk!

67´ Přesný výkop Porcala takzvaně „na špičku“ Tvaroha nezpracoval a s problémy míč zachraňuje před autem.

68´ Závar v pokutovém území a nepřehledný zásah jednoho z obránců domácích. V té chvíli všichni v bílém běží k rozhodčímu a ukazují na ruku, ten ale cokoliv v tomto smyslu odmítá.

69´ Domácí si pojišťují vedení! Když rozhodčí vysvětlí, že žádnou ruku pískat nebude, dostávají se k míči domácí, aby nakonec předložili vyloženou šanci Martanovi na levé straně u brány hostů a ten své hříchy vykupuje obkopnutím Dostála a vstřelením druhého gólu domácího mužstva. 2:0

70´ Důležitý skluz teď předvedl Durdevič, když překazil hrozící nebezpečnou šanci hostů.

76´ A znovu výpadek, za který se omlouváme. Hostům začínají téci nervy, situaci musel řešit i pomezní rozhodčí a žlutou kartu si odnesla Tvaroha a Kraut.

77´ Zároveň domácí vystřídali, za Daníčka nastupuje Zieris.

78´ Ošklivý faul před Dostálovou brankou, k míči se staví Tvaroha a rozehrává situaci na krátko. Do akce se ale domácí zamotají a nic důležitého se nestane.

79´ Střídá se i na druhé straně, když na tabuli svítí číslo dvanáct, což značí Višněvského. Za něj si svých deset minut slávy užije Holík.

80´ V další šanci se ukopne Tvaroha, na druhé straně je zase v metrovém ofsajdu jeden z bíle oděných hráčů.

81´ Durdevič přepouští kousek před vápnem za sebe, jenže tam už nikdo není a tak se z šance stává protiútok, při kterém Porcal lehá k nohoum hostujícího útočníka a jen tak tak, že se míč nedostal za brankovou čáru.

83´ Z nohy na nohu teď šel míč u levého praporku na straně hostů, domácí pěkně kombinovali a fanoušci napjatě čekali na finální přihrávku, která ale nepřišla.

85´ A je tu poslední střídání domácího celku, Durdeviče nahradil Radim Jurča.

86´ Rudnytskyy má ještě energie! Proběhl se kolem pravé lajny, jenže přihrávku před bránu poslal na kopačky fotbalistovi v bílém.

88´ Ani v posledních minutách utkání se Zlín nenadechl k nějakému velkému tlaku, takže skóre už nejspíše zůstane nezměněno a Varnsdorf si připíše svou první podzimní výhru.

89´ A přece se skóre změnilo, neměl jsem pravdu! Jenže naštěstí v dobro domácích, protože nádherný míč za obranu dostane Martan, jenž přd brankářem posílá míč doleva a tentokrát tam už čeká Jurča, aby míč bezpečně dopravil do sítě. 3:0!

90´ Dvě minuty nad rámec řádné hrací doby bude probíhat toto utkání.

90+1´ Pozor, mezi Kouřilem a Poznarem nastává šarvátka a strkanice, mezi ně se musí vložit vyběhnuvší pomezní rozhodčí. Oba dva se zasloužili o svou žlutou kartu.

Tím toto utkání končí, Varnsdorf získal tři body, když Zlín porazil 3:0. Děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek dne.