weby pro nejsevernější čechy

V sobotu 6/9 se jede jubilejní třicátý Zeleňák, ale pozor: jsou tu důležité změny!!!

Letošní kulatý ročník amatérského cyklistického závodu, kromě oslav, budou provázet i důležité změny. Jestli chcete jet anebo se zúčastnit jenom jako diváci, čtěte pozorně: Co zůstává stejné, je termín konání, tedy první zářijová sobota.

Vzhledem k tomu, že restaurace Zelený strom má od letoška nového majitele a vzhledem k tomu, že došlo k nedohodě s firmou, která měla na parkovišti zajišťovat catering, centrum závodu se přesune k restauraci Dymník!

Znamená to, že všechny administrativní činnosti, start i dojezd a vyhlašování cen i následující kulturní program proběhne právě tam!

Tedy: prezentace začíná v 7.30.

V 10.00 je (na Dymníku!!) slavnostní start.

Celý peleton potom za doprovodu policie sjede do města a projede až k restauraci Zelený strom, kde bude ostrý start, peleton ovšem nebude vůbec zastaven. Od Zeleňáku se prostě jenom začne závodit.

Celková trať závodu se tak prodlouží o 5 km a nastoupaných 100 m. Počítejte, že zejména sjezd zabere min. čtvrt hodiny.

Dojezd závodu je potom také na Dymníku, nejrychlejší závodníci jezdívají kolem hodiny a dvaceti minut (proto počítejte s dojezdem nejrychlejších závodníků s běžným časem + časem, který letos zabere přesun celého startovního pole z Dymníku k Zeleňáku, ale i s prodloužením trati.

Znamená to tedy, že první závodníci dorazí do cíle se zpožděním proti obvyklému času o plusmínus čtvrt hodiny až 30 minut (toto je odhad našich cyklistických expertů).

Potom bude následovat program, na který jste zvyklí z minulých ročníků. Jenom prostě jinde)

Doufáme, že k dalším změnám už nedojde, přesto doporučujeme sledovat facebookový profil závodu, ten najdete tady–>