weby pro nejsevernější čechy

První vítězství Varnsdorfu, žlutomodří porazili Zlín 3:0

Varnsdorfu se konečně podařilo vyhrát a to když porazil Zlín v poměru tři ku nule. Domácí zápas FK Varnsdorf ve Fotbalové národní lize se odehrál v neděli 31. 8. od 17:00 a i přesto, že žlutomodří nebyli jasně lepším týmem, vyhráli s přehledem a grácií. Tým z Kotliny vstoupil do utkání jen se čtyřmi náhradníky na lavičce a trenér Zdeňko Frťala nakonec využil všechny krom náhradního brankáře. Varnsdorf si po nevyvedených minulých utkáních zajistil klid na kopačky hned ve třetí minutě, kdy se z volného přímého kopu parádně trefil Kouřil.

Po zbytek prvního poločasu se hrál fotbal stylu nahoru – dolů, ve dvaadvacáté minutě si vysoký Filip hledá ve vápně míč, hlavou ho nachází a branku míjí o několik desítek centimetrů. Ve čtyřicáté minutě ještě zkouší Tvaroha prověřit brankáře hostů Dostála z dálky, ani to ale úspěch nezaznamená.

Až v 69. minutě dochází ke změně skóre, když je míč naservírován Martanovi, který akurátně obkopne brankáře a na tabuli svítí 2:0. Domácí si už svoje pohlídali a minutu před koncem základní hrací doby přidali třetí gól, když byl míč nabídnut za obranu Martanovi, který posílal před brankářem doleva na Jurču, jenž už neměl problém zakončit.

První vítězství Varnsdorfu v této sezóně jsme sledovali minutu po minutě ZDE, fotky pořizoval Jakub Trmal:

Foto Jiří Laštůvka :