weby pro nejsevernější čechy

Lipová: co ty boty?

Jednu fotku bot, které někdo zavěsil na dráty elektrického vedení v Lipové jsme tu už měli. To jsou tyhle: Jenomže, když jsem jel v sobotu na Dřevák, všiml jsem si nějak koutkem oka, že to není jediný pár, který takhle visí)

Vystoupil jsem na náměstí (víte čemu se v Lipové říká náměstí, že jo?)) a našel hnedle čtyři páry botek, které se tak nějak líně pohupují ve větru.

Dva mladí lidé, kteří stáli na autobusouvé zastávce o původci téhle výzdoby neměli ani tušení a nebyli bosi, tak jsem je dál nezpovídal…

 DSC0003 Snapseed

Ani nikdo další neměl jasno v tom, kdo a proč se zbavil poměrně kvalitní obuvi.

Zapátral jsem tedy na internetu a anglická wiki říká třeba, že … že není úplně jasné, kde se tenhle zvyk vzal, ani co přesně znamená.

 DSC0009 Snapseed

Může jít jak o vymezování teritoria pouličních gangů (víte jak jsem to psal s tím náměstím, na to není třeba zahodit boty před zimou), nebo o označení místa, kde lze koupit drogy (myslím, že ani tohle není ve výběžku aktuální; jestli jsem dobře informován, je možné je koupit téměř všude). Ještě se říká, že boty házejí na dráty i teenageři, kteří takzvaně zaskórují. To by naznačovalo, že sexuální život je v Lipové rozvinutý a možná se brzy zvedne počet obyvatel téhle sympatické obce.

 DSC0013 Snapseed

A potom ještě internetové zdroje nabízejí jedno vysvětlení. Někdo hází botama na dráty prostě jenom tak.

Proč ne.