weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam šestatřicátého týdne 2014

Snad to přes konec týdne vydrží, když se v jeho půlce zlomilo počasí opět směrem k létu, nabídka na víkend je dostatečně bohatá, aby si člověk vyšších teplot užil někde venku. V pátek 5. září 2014 začíná Mariánská pouť v České Kamenici, World Fest na Grabštejně, mistrovství ve fotbalgolfu na Dymníku, přírodovědci na různých místech budou honit netopýry (nebo noční hmyz), ve Varnsdorfu budou před Střelnicí další Dobrotovo trhy. Hlavně se ale bude malovat na Sohlandu, tak si vezměte křídy!

Sobota 6. září 2014 bude patřit především letošnímu ročníku Tour de Zeleňák, plnému změn. Ten by měli obstarat kolegové, já zase budu turisticky štrádovat, protože se bude slavit 130. výročí založení Horského spolku pro nejsevernější Čechy. Tím pádem se nedostanu ani do Brniště na Dožínky, ani do Lísky k soše sv. Jana Nepomuckého a ani na jeden z mnoha country festivalů v okolí či alespoň na Cestu z města do Vysoké Lípy. 

Neodpočinu si ani v neděli 7. září 2014, protože krásnolipští turisté nemají těch pochodů a poznávání naší vlasti dost. Tentokrát jsou cílem Vlhošť, Husa a Martinské stěny. 

Vy si ovšem vybírejte a užívejte, co hrdlo ráčí. Spoustu akcí najdete na připojených plakátcích, z nichž některé nejsou v našem kalendáři. V něm ale zase najdete akce, k nimž nemáme plakátky. A pokud víte o čemkoliv dalším, dejte nám vědět.