weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam sedmatřicátého týdne 2014

Nabídka nám zase pěkně houstne, pojďme se tedy podívat, z čeho si tentokrát na konci týdne lze vybrat. V pátek 12. září 2014 asi budu dělat garde na Zahradě Čech v Litoměřicích, protože pokud to nevíte, tak Čokoládovna Mana si jede pro mimořádné ocenění v soutěži Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče. A nebude tam za Výběžek sama, v seznamu oceněných je např. i varnsdorfská mlékárna.

Sobota 13. září 2014 je vskutku nacpaná. Celá řada míst a objektů nabízí speciální program ke Dnům evropského dědictví, tady ale nebýt Lorety (a Domečku na Kopečku), tak ani pes neštěkne. Zato cyklisté mají na výběr, odvážnější se mohou pustit z kopce na varnsdorfském Hrádku, ostatní mohou zamířit do Lipové. Kdo už do té Lipové zamíří, ať nezapomene na „společenský oděv“ a sponzorské dary, zámek by si to zasloužil. Pozornost si zaslouží i program na šluknovském zámku (a v parku), kde se setkají (nejen) absolventi zdejší školy. A samozřejmě jste zváni večer na Fabriku. K tomu nějaký další sport (streetball v RBK nebo retro tenis v KL) či výlet KPMV za růžemi.

V neděli 14. září 2014 už je toho méně – nikde se mi nepodařilo objevit, zda Lipovské slavnosti opravdu pokračují i druhý den, nemám ani plakátek na Pohádkový les do Šluknova. 

Vybírejte z připojených plakátků nebo v našem kalendáři. A pokud víte o čemkoliv dalším, dejte nám vědět.