weby pro nejsevernější čechy

Podal v Rumburku už trestní oznámení každý na každého?

Podle dnešní zprávy ČTK podává Lužická nemocnice trestní oznámení na doktora Vondráčka pro nadržování a neoznámení trestného činu (jde o případ úmrtí právě v téhle nemocnici, víc tady tady a třeba ještě tady). Trestní oznámení může dát kdokoli na kohokoli (wiki ->), na tom není v podstatě nic extra zajímavého a tahle technika je tak celkem běžně využívaná jako nátlakový instrument.

Co je v tomhle případě zajímavé, je, že nemocnice k podání tohoto trestního oznámení, využila služby advokátní kanceláře doktora Sokola.

Když si najmete tuhle klancelář, znamená to, že chcete ukázat svaly a vystrašit protivníka, protože se tak nějak má za to, že to je opravdu to nejlepší co v téhle oblasti v republice máme, zajisté i pro značnou mediální šikovnost doktora Sokola).

Za druhé to znamená, že musíte mít v peněžence i dost peněz, protože tenhle kancl není nejlevnější.

Podle námi oslovených právníků se hodinová sazba může pohybovat v průněru kolem pěti tisíc korun za hodinu.

A i když trestní oznámení může být v podstatě jedna holá věta, nelze předpokládat, že by se právě tahle kancelář spokojila s takovýmhle výstupem.

Lze předpokládat, že trestní oznámení, které vypracuje právě tahle kancelář bude spíše připomínat takovou menší diplomovou práci.

Takže o její ceně můžeme jenom spekulovat. A je to zajímavé počítaní … fakt tolik, jo?)

Každopádně bude při příštím schvalování dotace pro rumburskou nemocnici (které se už teď pacienti, pokud mohou, vyhýbají obloukem) mnohem jasnější, na co budou tyhle peníze použity.