weby pro nejsevernější čechy

Zima na krku, je na čase zatopit

Letošní léto nebylo nic moc (bylo potřeba občas zatopit), teď je tu podzim (bude se topit furt) a pak příjde zima (a to opravdu půjde do tuhého — a potom se hodí kotel na tuhá paliva!)). Proto je pochopitelně nutné a rozumné zkontrolovat kotel.

Každý nemá tu výhodu, že může žít v teplých krajích a jak dobře víte, můžou v Čechách a v zimě klesnout teploty někam k mínus dvaceti – třiceti stupňům a když pak ještě fouká vítr, ani dva svetry nestačí.

A pravidelně se stává, že kotel kolabuje právě tehdy, kdy je nejvíc zaměstnán a jeho služby jsou nejvíc potřeba. Kdy taky jindy.

Takže je nejvyšší čas koupit nějaký krásný nový, ale spolehlivý.

Léta jsem používal kotle od Dakonu. Spolehlivé a osvědčené, s tradicí výroby od roku 1949. Všechny výrobky značky Dakon jsou vysoce účinné s dlouhou životností a zároveň jsou šetrné k životnímu prostředí.

Koukněte sem a třeba si vyberete.

Jestli nemáte k těmto kotlům tak silnou vazbu jako já (ano, trávil jsem s nimi dětství, pubertu a kus dospělosti), můžete vyzkoušet výrobky firmy Viadrus.

Ta má historii ještě delší.

První litinová kamna na tuhá paliva s vlastní konstrukcí tu vyrobili poprvé v roce 1928, takže zkušenost tu bezesporu je.

Nabídku těchto kotlů hledejte tady.

Jasan, že i v tomhle případě záleží na palivu, kterým kamínka nakrmíta.

A potom vás čeká zima v trenýrkách.

Abych nezapomněl, firma Morafis operuje přímo ve Šluknovském výběžku, takže kotle přivezou osobně a rychle)