weby pro nejsevernější čechy

Vracíme se k 1.Mistrovství ČR ve FOTBALGOLFU na Dymníku

Vracíme se k proběhnuvšímu mistrovství, které se uskutečnilo na Dymníku, jde o reportáž a poděkování sponzorům.V České republice se nedávno objevil nový sport, který sloučil fotbal a golf do sebe. Tak vznikl fotbalgolf. Pomyslnými vynálezci jsou dvě severské země, Švédsko a Dánsko. Poté se přes Německo dostal tento sport i k nám a konkrétně do Rumburku na kopec zvaný Dymník. Ve dnech 5. – 7.9.2014 se tu konalo první otevřené oficiální mistrovství České republiky.Vlevo Pepa Pazderka, vpravo Michal Vajnar. (foto:Nikola Švormová) Pravidla se velmi podobají těm golfovým, na dvou 18jamkových hřištích se snažilo přes 90 přihlášených hráčů, hráček i dětí dostat fotbalový míč, na co nejmenší počet kopů do jamek.

Turnaje se zúčastnili hráči Česka, Německa, Švédska, Nizozemí, ale třeba i jeden Brazilec. Dokonce i dva zástupci města Šluknova Michal Vajnar a Pepa Pazderka.

Kluci společně vybojovali v turnaji dvojic solidní 9.místo. V jednotlivcích v nemalé konkurenci se více dařilo M.Vajnarovi, který soustředěnou hrou vybojoval pěkné 19.místo. P.Pazderkovi se vedlo o poznání hůře. Bohužel se od něj štěstěna odvrátila na jamce č.6. ,kde zachyboval. Ve slibně rozjetém klání ztrátu již nedokázal dohnat a pořadím se propadl na konečné 34.místo.

Vítězem, tudíž i mistrem ČR se stal trenér národní futsalové reprezentace, zároveň i předseda FG asociace Tomáš Neumann. Zbylé stupně vítězů obsadili borci z Německa.

Velké díky patří především sponzorům. Jmenovitě firmě Podlahářství Turiščev, Řeznictví U Stožických, Davidu Löwovi, kteří podpořili Pepu s Michalem.

Těšíme se na další sportovní zápolení, kde budeme držet palce především Šluknovákům.