weby pro nejsevernější čechy

Favorizované Znojmo bylo na lopatkách, Varnsdorf udeřil palebnou silou (VDF – ZNJ 4:1) FOTOGALERIE!

Žlutomodrý Varnsdorf zvládl další domácí kolo Fotbalové národní ligy a rozstřílel tým ze Znojma 4:1. Zaslouženě se tedy posunul na šesté místo tabulky.Foto: Jiří Laštůvka
Znojmo, bývalý ligový tým, přijelo do Varnsdorfu jednoznačně vyhrát. Této teorii nahrával i fakt, že se hostům doposud dařilo především při venkovních utkáních. Jenže Varnsdorf zabojoval a nakonec tým z Moravy s přehledem převálcoval.

Již ve druhé minutě si obránce Zieris z varnsdorfského týmu naskakoval na hlavičku a smolně trefil horní tyč. Ve dvanácté minutě vede po pravé straně míč Martan, po zemi ho přihrává před brankáře hostů, který je při zakončení Jurči bezmocný. Domácí využívali rychlých protiútoků, deset minut po prvním gólu se do pokutového území probojovává Rudnytskyy a z nepohodlného úhlu překonává brankáře Znojma.

Sedm minut před koncem poločasu se po závaru v brankovišti prosazuje Ledecký a dává kontaktní branku. Jenže hned po výměně stran uteče po straně Breite a dává míč do vápna, kde první střelu ještě Doleček vytěsní, následnou dorážku už nikoliv. A po asistenci si Breite připsává čárku do kolonky gólů, když posílá Varnsdorf hlavou do tříbrankového náskoku. V závěru utkání přituhuje, Znojmo je nervózní a fauluje, žlutými kartami se nešetřilo. Domácí si ale už své pohlídali a po právu získali tři body.

FK VARNSDORF – 1.SC ZNOJMO FK 4:1

FK Varnsdorf: Porcal (kapitán), Breite, Zieris, Janoušek, Martan, Novotný Kouřil, Daníček, Jurča, Tvaroha, Rudnytskyy (Filip, Eliáš, Durdevič, Polanský, Landovský, Samoel)

– trenér: Zdenko Frťala

1.SC Znojmo FK: Doleček, Pokorný, Buchta (kapitán), Okleštěk, Kovačič, Odehnal, Helísek, Hříbek, Pázler, Žondra, Hudec (Hrazdílek, Kirschner, Ledecký, Janák, Andrejko)

– trenér: Oldřich Machala

Rozhodčí: Adámková, Dobrovolný – Kožár

Branky: Jurča (22´), Rudnytskyy (22´), Daníček (49´), Breite (67´) – Ledecký (38´)