weby pro nejsevernější čechy

Hravé tiskoviny pro děti z Lorety Rumburk získaly ocenění

Loreta Rumburk získala cenu od Památkové komory České republiky. Ta ocenila vydání tiskovin pro dětské návštěvníky Lorety Rumburk. Hravé česko-německé omalovánky, pracovní sešit a vybarvovací pohledy získaly Cenu poroty v 6. ročníku soutěže „Má vlast v srdci Evropy. Poznej ji a chraň“ v kategorii Zahraniční partnerství. Ocenění se předalo 24. 9. 2014 v Ledebourském paláci v Praze, v sídle generálního ředitelství Národního památkového ústavu. 

Školáci z mateřských a základních škol mají hravé informační materiály k dispozici v Loretě Rumburk od září 2013. Určeny jsou dětem z Česka a Německa. Vícejazyčné „Loretánské omalovánky s příběhem“ a pracovní sešit „Loreta pro děti“ vydala Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk za podpory Ministerstva kultury a Česko-německého fondu budoucnosti. Díky informačním materiálům se děti přístupnou formou seznamují s loretánskou legendou a nejhodnotnějšími částmi rumburské barokní památky. Hravé tiskoviny využívají malí návštěvníci při prohlídkách s rodiči, nebo při školních exkurzích. Česko-německý informační a výtvarný materiál slouží dětským návštěvníkům a umožňuje jim smysluplné prožití času při návštěvě mariánského poutního místa – Lorety Rumburk. Obrázky nakreslila malířka Ivana Frimlová. Tiskoviny jsou k dostání v Loretě Rumburk a informačních střediscích Českého Švýcarska.

Vedle hravých tiskovin mají děti v Loretě Rumburk k dispozici velkoformátové dřevěné pexeso, autorské puzzle a výtvarný koutek. V případě zájmu se v Loretě Rumburk pořádají speciální prohlídky pro děti od 5 let a školní kolektivy ze základních a středních škol. 

Mgr. Klára Mágrová

projektová manažerka

Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk

Náměstí Dobrovského 379/11, 408 01 Rumburk

mobil: +420 724 072 525

e-mail: loreta.rumburk@seznam.cz

www.loretarumburk.cz 

www.poutni-mista-sluknovsko.cz