weby pro nejsevernější čechy

Zdeněk Staněk vystavuje v čajovně Na Kopečku [Rumburk]

Včera [8/10] od 17,00 hodin s slavnostní vernisáží započala výstava obrazů Zdeňka Staňka v čajovně Na Kopečku v Rumburku a to tradičně v prvním patře. Z webu čajovny, když tam to už někdo napsal a já bych to nikterak lépe nezvládl:

Výtvarné práce Zdeňka Staňka jsou zcela suverénními zástupci intuitivního způsobu tvorby. Jedná se o aktuální autentické výpovědi vzešlé z výtvarného experimentování. Zdeněk Staněk je často označován za českého Basquiata. Avšak při hlubším porozumění zjistíme, že se významně odlišuje od všech dosavadních autorů, a to především v motivech práce. Jedná se o sebereflektivní tvorbu, jež plodí specifické dílo, které je uceleno jak jednotlivými tématy, tak kompozicí barev a tvaropisem. Jeho dílo má silnou sebereflektivní identitu, o kterou mnohdy bezvýsledně usiluje většina umělců.

Na obrazy se můžete přijít podívat každou středu od 16.00 hodin do cca 19.00 hodin. Výstava potrvá do 3.11. Potom ji ve středu 5.11. vystřídá výstava s názvem Lidé a lidé Kláry a Marka Winterových (ËMK) s o brazy a fotkami inspirovanými tříletým cestováním.